Wpis z mikrobloga

Dwadzieścia lat Wykopu. Dwadzieścia lat cenzury, banów i zamordyzmu. Dwadziescia lat niszczenia potencjału, deptania każdej kreatywności i dziadostwa. Mogliście być dziś najpopularniejszym opiniotwórczym medium w Polsce z własnymi twórcami na wyłączność, który przy odpowiednim zarządzaniu przebiłby nawet twittera. Zamiast tego mamy już tylko muzeum, do którego możemy przyjść i powspominać. Z wykopu nie pozostało nic, to dziś cmentarzysko ,po którym błakają się niedobitki, w poszukiwaniu dawno zbanowanych przyjaciół. Straciliscie wszystko przez pychę, lenistwo i niekompetencje. Mogliście być wielcy, ale wybraliscie drogę słodko pierdzącego reddita, gdzie promuje sie tylko to wygodne a innowierców ucisza. Z wierzchu fajni i lifestylowi , z przypietymi na glownej pierdami o gotowaniu i podróżach, wewnątrz ferment, rozkład, zgnilizna. Nie wiem co swietujecie skoro pogrzebaliscie wszystko. Jesteście żałośni. W dniu waszego swięta życzę Wam dalszej, konsekwentnej agonii. Nie zasługujecie na nikogo z nas.

daeun, dobry duszek tego forum
#wykop #20latwykopu
daeun - Dwadzieścia lat Wykopu. Dwadzieścia lat cenzury, banów i zamordyzmu. Dwadzies...

źródło: 1000054863

Pobierz
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daeun: Pięknie napisane. Sam od 2.0 ograniczam aktywność do minimalnego stopnia i tak już zostanie- mają w dupie mnie i moje zdanie to mam w dupie ich i ich serwis.
  • Odpowiedz
@daeun: IMO wykop obrał kurs na swoją powolną agonię w latach 2022/2023 - najpierw współpracą z Orlenem, a następnie nieudolną, niepotrzebną aktualizację.
Niemniej jednak, nie ma żadnej innej alternatywy dla wykopu w polskim internecie.
  • Odpowiedz
@TheMan: Nie. Stecka została adminem moderacji zaraz po erze kuców. Ostatnia moderacja z rozumem i godnością człowieka była za czasów moderowania anonima.
  • Odpowiedz
@daeun: Właśnie z takiego powodu jak boty i propaganda partyjna powstała alternatywa wlip.pl oraz hejto.pl dlaczego was tam nie ma tylko płaczecie do Michała jakby to miało coś zmienić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@daeun: ostateczny koniec wykopu datuję na chyba 2022 rok, gdy zmieniono interfejs (bo oczywiście nowe, znaczy lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) i poinformowanie użytkowników, że przekleństwa będą banowane (i dali absurdalnie wielką listę "słów zakazanych")
  • Odpowiedz
@daeun: Niestety większość sensownych portali z czasem znika. Kiedyś była jeszcze Insomnia, która również upadła, a przecież przez lata wchodziła w otwarte konflikty z Wykopem. Pamiętam ten okres „wojny” między nimi, dziś szkoda, że nie ma już żadnej realnej alternatywy.
  • Odpowiedz
@wstanczyk: wstydu nie macie. Dosłownie całe mirko jest zawalone wpisami politruków z po i lewicy. 7 na 10 wpisów to sianie nienawiści w waszym wykonaniu. I przychodzisz tu, piszesz jakieś brednie o prawackiej propagandzie i nawet nie masz poczucia wstydu...
  • Odpowiedz
@LukaszSZCZ:

Jest alternatywa. Dziesiątki grupek na FB z ruchem 20 razy większym niż Wypok, a jednocześnie niezasrane normikami.

1) Grupy na FB są głównie tematyczne
2) FB gnije w jeszcze szybszym tempie niż wypok - portal opanowany przez boomerów, szurów, stare baby, chłopskorozumowych januszy i stereotypowych sebixów, ruskich trolli, botów i treści generowanych
  • Odpowiedz
@daeun: co tam miras u Ciebie? Dalej rozbijacie się z kuzynem sportowymi furami i ruchacie młode julki? Brakuje mi Twojego contentu
  • Odpowiedz