Wpis z mikrobloga

#warszawa jest serio pięknym miastem, wystarczy wykreślić z mapy takie dzielnice jak Śródmieście, większość Woli, całą pseudo-deweloperke z papierowymi ścianami postawioną po roku 2010, i kwartały ulic do których dorwał się Tęczowy Rafał demolując funkcjonującą tam świetnie od lat infrastrukturę drogową.

Warto poznać fajne, trochę starsze osiedla - często ukryte głęboko między głównymi ulicami, i od których nawigacja samochodowa zazwyczaj nas trzyma z daleka, chyba że są właśnie celem naszej podróży.

Niestety, te wszystkie patologie, przez które to miasto zaliczyło ogromny regres - patodeweloperka, zwęzizmy, wdrażanie systemów "czerwona fala", likwidowanie miejsc parkingowych, airbnb, ukrainizacja - to wszystko zadziało się za naszą milczącą zgodą.

Nie ma wątpliwości, że te 15 lat temu jakość życia w mieście była drastycznie lepsza niż teraz.

Ja żałuję 5 lat spędzonych na próbach ułożenia sobie życia na granicy #srodmiescie i #wola w różnych nowych deweloperkach, zamiast definitywnie i z góry skreślić wszystko zbudowane w ostatnich latach jako niezdatne do zamieszkania.

#nieruchomosci #patodeweloperka #boldupy #mieszkanie
villager - #warszawa jest serio pięknym miastem, wystarczy wykreślić z mapy takie dzi...

źródło: image

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ZdeformowanyKreciRyj: tak, przechodziłem tam regularnie. wszystko się rozbija o parking podziemny, i każdemu na bazie mojego długoletniego doświadczenia z #patodeweloperka i 10 przeprowadzek będę powtarzał - nie pakujcie się w deweloperkę chyba że garaż podziemny jest dla was priorytetem. płacicie zdrowiem psychicznym(papierowe ściany, airbnb, brak doświetlenia etc etc.), w zamian dostajecie garaż, taki deal. bez garażu nie dostajesz w zamian nic
  • Odpowiedz
kwartały ulic do których dorwał się Tęczowy Rafał demolując funkcjonującą tam świetnie od lat infrastrukturę drogową.

@villager: co to za urojenia słoikoidalne
  • Odpowiedz
  • 0
@In_thrust_we_trust: to praktycznie Ursynów, i obok swojej stacji metra, a Ursynów w pewnych kręgach uznawany jako jedna z najlepszych i wręcz luksusowych dzielnic co w ostatnich latach miało odzwierciedlenie w cenach. Choć jednak mocno jest zdominowany wielka płyta co nie każdemu odpowiada. No, ale cieszę się że ci się podoba. Jak już odkopałeś mój wpis to napisz coś więcej o swoim osiedlu, jaki to rocznik, metraże, czy doświetlenie na 2
  • Odpowiedz
@villager: Urywnow nie jest luksusowy, zabudowa jest tragiczna. Plusem jest dostępność sklepów, galerii, usług i metro/las kabacki

Napisałem że jest spoko, a nie ze jest jakiś mega super xD jest pełno fajniejszych miejsc w wawie

70 metrów, rocznik ~2010 zaraz przy metrze. Doświetleni niby z dwóch stron, ale jedno to kuchnia xD
  • Odpowiedz