Pół FB zasrane jakimiś postami, grafikami, żeby nie strzelać w sylwestra, bo pieski się boją. Najbardziej to mnie śmieszą komentarze jakiś kompletnych odklejeńców, którzy piszą o zamykaniu się z psem w łazience i trzęsieniem się ze strachu pod kocem XD Może to nie z tymi psami jest problem tylko z ich właścicielami, a na psy oddziałowuje ta energia. Jak człowiek się zachowuje jakby pod blokiem sąsiad nie odpalał fajerwerek za 50 złotych z Biedronki tylko latały iskandery to może i pies zaczyna świrować, że coś jest nie tak. No i oczywiście kwintesencja tych ludzi, którzy będą Cię pouczać na co masz wydawać swoje pieniądze. Ciekawe ilu z nich samo coś daje.
Tak jak są zwierzęta, które reagują na fajerwerki negatywnie, tak są takie, które reagują pozytywnie, lub neutralnie. Tak samo są ludzie, którzy na zwierzęta reagują pozytywnie, ale są też tacy, którzy reagują negatywnie. Tylko nikt nie zabrania posiadania zwierząt, tak jak ta sekta próbuje zabraniać korzystać z fajerwerków. No patologią jest tylko strzelanie po jakiś parkach, lasach - tego nie powinno być.
@gorzki99: No tak, ale na jednym przykładzie też wiem, że służby porządkowe mają to gdzieś. Na pasie zieleni między jezdniami leżało gdzieś z 15 dużych wyrzutni przez kilka miesięcy dopóki ich ktoś nie posprzątał. Też widziałem przypadki nadgorliwych, którzy sprzątali i przez to podpalali śmietniki, bo się zaczęła wyrzutnia palić.
jakbys nie zauwazyl to zrownalem tych co nie sprzataja po swoich psach z tymi co syfia w sylwestra - ten sam sort.
@gorzki99: no nie To nie jest ten sam sort. Jedno trwa 2-3 dni a drugie dosłownie cały rok. Do tego się ignoruje obszczane wszystkie słupki i elewacje. Psich szczyn chyba nie sprzątasz?
@Latarenko: A co to zmienia? 2-3 dni a syf zostaje. Umyka Ci pewien fakt. Fakt taki ze jak to p0lactwo - patrzy tylko na siebie. @-3 dni w roku mozna syfic? Mozna prawda? Bo to tylko 2-3 dni w roku. Wiec mozna.
Psich szczyn chyba nie sprzątasz?
Robi to deszcz. natomiast deszcz sobie nie poradzi z kartonami. No ok... czas
@Latarenko: A wiesz ze ja nie mam psa? (ani innego zwierzaka). Ba - lata temu (jak bylem w 3 klasy podbazy) pogryzl mnie owczarek niemiecki. 20 lat miale fobie i balem sie nawet Yorkow.
@mrsopelek: co trzeba mieć pod kopułą, żeby trzymać zwierzę w mieszkaniu? Rozumiem jak ktoś ma dom z ogrodem i pies może się wybierać, jak właścicieli nie ma po 10-12 godzin dziennie. Ale k---a w bloku?!
@m_a_t_e_u_s_z: ale jak takiej postaci jest dobrze, jak wraca na kwadrat i ma obsrane, oszczane, r-------e mieszkanie, bo kundlowi się nudziło od 6:00 do 15:00?
Tak jak są zwierzęta, które reagują na fajerwerki negatywnie, tak są takie, które reagują pozytywnie, lub neutralnie. Tak samo są ludzie, którzy na zwierzęta reagują pozytywnie, ale są też tacy, którzy reagują negatywnie. Tylko nikt nie zabrania posiadania zwierząt, tak jak ta sekta próbuje zabraniać korzystać z fajerwerków. No patologią jest tylko strzelanie po jakiś parkach, lasach - tego nie powinno być.
#psiarze
Wiesz co mnie tylko doprowadza do szewskiej pasji? Ten syf ktory sie wylania w noworoczny poranek. Bo zaden z tych ..... nie sprzata po sobie.
Tak jak psiarze niesprzatajacy po swoich psach to .... tak samo ci co zostawiaja syf po strzelaniu to ....
Psiarze zaszczywają i z-------ą cały rok.
@Latarenko: Pojdziesz posprzatac? Czy moze trzeba zaplacic jakies firmie zeby posprzatala?
@gorzki99: no nie
To nie jest ten sam sort.
Jedno trwa 2-3 dni a drugie dosłownie cały rok.
Do tego się ignoruje obszczane wszystkie słupki i elewacje.
Psich szczyn chyba nie sprzątasz?
@Latarenko: A co to zmienia? 2-3 dni a syf zostaje. Umyka Ci pewien fakt. Fakt taki ze jak to p0lactwo - patrzy tylko na siebie. @-3 dni w roku mozna syfic? Mozna prawda? Bo to tylko 2-3 dni w roku. Wiec mozna.
Robi to deszcz. natomiast deszcz sobie nie poradzi z kartonami. No ok... czas
Jesteś idealnym przykładem psiarza.
Tak jak ty który nie widzi problemu w kundlach które obszczywają wszystko.
źródło: obraz_2025-12-28_183624125
Pobierz@Latarenko: A wiesz ze ja nie mam psa? (ani innego zwierzaka). Ba - lata temu (jak bylem w 3 klasy podbazy) pogryzl mnie owczarek niemiecki. 20 lat miale fobie i balem sie nawet Yorkow.
Za zwierze zawsze odpowiedzialny jest wlasciciel.