Wpis z mikrobloga

Zrobiłem apkę na Maca, która zamienia notcha w teleprompter. Szukam kilku osób do testów.

Skąd pomysł? Mam dużo video calli i webinarów, i wkurzało mnie, że jak zerkam na notatki to widać, że czytam. Więc zbudowałem sobie narzędzie, które wyświetla tekst tuż pod kamerką - w notchu MacBooka. Ale i bez notcha działa.

Najfajniejsza rzecz: jest całkowicie niewidoczny podczas udostępniania ekranu. Zoom, Meet, Teams - nic nie widać ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

Szukam ~10 osób, które:
- Mają MacBooka
- Chcą potestować i powiedzieć co działa, co nie, czego brakuje

W zamian daję apkę za darmo. Żadnego haczyka, po prostu potrzebuję feedbacku przed wypuszczeniem.

Ktoś chętny? Piszcie w komentarzach albo na PW.

#macbook #apple #mac #programowanie #macos #macbookpro #pcmasterrace
kekerott - Zrobiłem apkę na Maca, która zamienia notcha w teleprompter. Szukam kilku ...

źródło: screenshot - 1

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
a to dziala tez na normalnym, zewnetrznym monitorze. Najlepiej tuż pod zewnętrzną kamerką.
Notch to inspiracja do wykorzystania miejsca ()
kekerott - a to dziala tez na normalnym, zewnetrznym monitorze. Najlepiej tuż pod zew...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@kekerott ciekawa opcja ale nie będzie widać ruchu oczu z lewej do prawej? Wątpię gdyby się przypatrzeć. Też fakt, że nie patrzysz prosto w kamerkę, ktoś może domyśleć się, że coś czytasz skoro nie patrzysz w kamerkę tylko pod
  • Odpowiedz
  • 1
@iquiet: można zmniejszyć szerokość, czytać dopiero jak tekst będzie maksymalnie przy górnym brzegu ekranu maksymalnie blisko brzegu/kamerki. Poza tym jest sterowany głosowo więc możesz robić naturalne pauzy a tekst poleci dalej jak zaczniesz mówić. No i nie widać go jak shareujesz ekran ;)
  • Odpowiedz