Wpis z mikrobloga

Półtorej miesiąca temu kupowałem dysk NVME 256GB Lexar do mojego "projektu", zapłaciłem za niego 85zł, dziś chciałem dokupić drugi taki bo miejsce mi się kończy, wchodzę na alledrogo i patrzę że aktualnie kosztuje on 185ZŁ! XDDDDDDDDDDDDDDD
Ja p------e, ładnie tam kogoś p-----o, RAMy są już w takiej kasie że nikt o zdrowych zmysłach tego nie kupi, a już dołączają do tego dyski. Jednak moja przesiadka z PC'ta na Maca przyspieszy w czasie ¯\(ツ)/¯

#pcmasterrace #komputery #dyski
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

85zł, dziś chciałem dokupić drugi taki bo miejsce mi się kończy, wchodzę na alledrogo i patrzę że aktualnie kosztuje on 185ZŁ!

@siemawpadajdomejkuchni: szukaj z demontażu lapków, nadal się zdarzają, a taka pojemność jest już mało użyteczna, więc tu akurat mogą wystawiać w akceptowalnych cenach.
  • Odpowiedz
@majk3l: Właśnie to robię, nie ma opcji żeby wspierać pazernych producentów i sklepy kiedy z d00py podbijają sobie ceny o 200-1000%
Co do Maca to wiem, ale aktualnie "najcięższe" pliki na których pracuje i tak trzymam na NASie i działam bezpośrednio z niego także dysk nie będzie robił mi różnicy. Ten który chciałem kupić to do mojego domowego serwera.
@maniel Właśnie też chciałem w swoim PCcie zrobić upgrade z
  • Odpowiedz