Wpis z mikrobloga

✨️ Opole czy Gliwice? Wybór idealnego miasta do życia
Opole czy Gliwice? Rozważam te dwa miasta. I tylko te dwa. Chodzi mi o pracę, perspektywy, ceny mieszkań, przestępczość. Jak się żyje na codzień. Nie potrzebuję życia nocnego itp, tylko spokoju. #opole #gliwice #slask #nieruchomosci #pytanie #polska

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Osobiście wybrałbym Gliwice ponieważ ceny nieruchomości w stosunku do tego jakie możliwości daje ci realnie dane miasto są po stronie aglomeracji śląska. Jeżeli jednak masz stałą oraz pewną pracę w Opolu, czy też pracujesz zdalnie oraz nie interesuje Cię nic po za życiem dom-praca-dom to spokojne Opole jest dla CIebie bo nie zaznasz tu życia nocnego xD Przestępczość uważam, że w Polsce jest i tak znikoma, ale jeżeli chcemy się doszukać ilości
  • Odpowiedz
@HeinzGuderian: gdzie Gliwice (bliskość dużych miast, Katowice, szpitale, infrastruktura, możliwości od Rybnika po Mysłowice) a Opole miasto po środku pól. Jedyny plus Opola to jest chyba tylko to, że w pobliżu jest A4 żeby szybko s--------ć stamtąd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mieszkałem 7 lat w Gliwicach, miasto bardzo fajne, częściowo ze starą zabudową, bardzo spokojne. Inaczej się żyje niż w innych miastach Śląska, ludzie bardziej na poziomie, o wiele mniej patologii. Bardzo dobre restauracje, każdy znajdzie coś dla siebie. Rynek ma swój urok, wiele terenów zielonych, strefa ekonomiczna, ogólnie większość rzeczy na plus. Gliwice i Katowice to najbogatsze miasta Aglomeracji, więc o jakieś perspektywy nie trzeba się specjalnie martwić.
Mieszkałem
  • Odpowiedz