Wpis z mikrobloga

• 42
@Rudz1elec: wydaje mi się, że kiedyś w Q&A powiedział, że stworzył kanał, żeby mieć motywację do nauki polskiego i montowania filmów. To było jeszcze zanim przeprowadził się do Włoch.
  • Odpowiedz
@Rudz1elec

@STM32_bujneo: wpierw ochlon a potem sie zastanów skąd mogla sie u mnie pojawić konsternacja

Pojawiła się u Ciebie konsternacja bo Ukrainiec który mówi po ukraińsku i po polsku nagrywa filmiki w naszym języku? Czy fakt że akurat aktualnie mieszka we Włoszech wywołał u Ciebie taki dysonans poznawczy?
  • Odpowiedz
@Jailer:
A teraz wyobraźmy sobie, że te 2 mld zł, zamiast na TVP, trafiają do twórców pokroju Smartgasm, UNB, Veritasium, Copernicus oraz ich odpowiedników w świecie kultury i sztuki. Ech rozmarzyłem się.

GPT
  • Odpowiedz
  • 47
@i-marszi: Scifun dostał 50k miesięcznie od widzów. Czy przełożyło się to na większą ilość produkowanych treści albo wzrost ich jakości?
  • Odpowiedz
@Jailer: może by się bardziej przebił gdyby zatrudnił jakiegoś lektora, ja nie mogę tego gościa słuchać głos ma jak wygenerowany przez ivone i jeszcze ten akcent
  • Odpowiedz
  • 16
@freshmanR:
Inne grupy odbiorców, więc różne skomplikowanie tematów. Bardzo dobrze ze oba kanaly istnieją i działają.

U scifuna też są wstawki z bardziej skomplikowanym rzeczami, ale to prawda całe filmy są sporo lżejsze w odbiorze. Wiesz dla ciebie to minus, dla kogoś kto ma 16 lat to plus..

Na filmach smartgsm trzeba się mocniej skupić i mieć już trochę więdzy z zakresu np astrofizyki czy astronomi. Dla mniej świadomych czy
  • Odpowiedz