Wpis z mikrobloga

@Palinkka: Zazdraszczam, delfin wymaga ode mnie dużo więcej siły, po części pewnie przez brak odpowiedniej techniki. W obecnej formie nawet nie próbuję przepłynąć choćby jednego basenu () Tak trzymaj ()
  • Odpowiedz
@Palinkka: masz moze jakieś tipy na oddech w kraulu. Robię na 3, ale cały czas mam problem z efektywnościa, próbowałem wypuszczać nosem cały czas, bylo średnio, teraz yt mowi wstrzymaj powietrze, wypuść całość przed wdechem. Jak żyć....
  • Odpowiedz
  • 0
@Astygmatyk: powiem tak, spokój, spokój i spokój. Później myślisz o oddechu. To raczej niestandardowa rada. Jeszcze jedno sprawdź czy nie jesteś asymetryczny bo asymetria bardzo przeszkadza w prawidłowym oddychaniu przy kraulu
  • Odpowiedz
powiem tak, spokój, spokój i spokój. Później myślisz o oddechu.

@Palinkka: Jak to rozumieć? ( ͡º ͜ʖ͡º) Mam podobny problem co mirek. Uczyłem się z wdechem co 3 cykle, niedawno spróbowałem pływać z wdechem co 2 i co ciekawe lepiej mi się oddychało, wydaje mi się, że mógłbym dłużej tak płynąć ale technika na tym cierpiała.

@Astygmatyk:
Imo nie powinieneś zatrzymywać w płucach powietrza. Po pierwsze, to mając
  • Odpowiedz
  • 0
@ziemniak_na_export: to znaczy że jeśli nie zsynchronizujesz ciała z głową to będzie problem z oddychaniem. Jeszcze co mogę polecić to sprawdzenie czy ciało porusza się symetrycznie bo to też pomaga w oddechu(nawet nie wiesz jak bardzo!). Jeszcze jedna rzecz ja jestem byłym sportowcem(ale nie pływałam) więc moje rady mogą być lekko z czapy 🫣
  • Odpowiedz