Wpis z mikrobloga

ja p!3rdole sprawdzilem z 30 niby topowych albumow bm z tego roku wg jakis tam roznych łbów i serwisow i k0rwa to jest nuda totalna, wiekszosc brzmi jak zagrana na jedno kopyto, te same c!powate nudne/smutne/wesole melodyjki na tremolo, totalny brak konkretnych dobrych riffow (jakas plaga, nomen omen), czesc idzie w stone dudniącego zbasowanego soundu na wiecznym rewerbie udajacego ciezar/siarke, inna robi to samo tylko bez basu - tez na wiecznym rozmytym do bolu rewerbie. wszystkie charakteryzuje jedno - huiowe wokale, nudne gitary, brak riffow zapadajaych w pamiec, rozmyty/zbasowiony dudniący sound, ew popluczyny po tym co bylo grane lepiej 20 lat temu w norwegii. bonusowo sprawdzilem wydane chyba dzisiaj actum inferni ale nie dam rady juz sluchac tych jego solowek przez 10 min ktore w zasadzie muzycznie szczerze mowiac przypominaja iron maiden niz jakikolwiek bm, widac juz grafomanskie gitarowe nap!3rdalanie i trzepanie sie na gitarze, poprzedni album bardziej mi podpasowal

z tego calego szajsu wybija sie lekko profanatica, ad hominem, moze hierophany (tak na 1 rzut ucha przynajmniej). poleccie cos co urwalo leb i nie wpasowuje sie w to co opisalem wyzej bo juz nie dam krwa rady. jakies mixy gatunkowe jesli dobre tez mile widziane.

#blackmetal #metal #deathmetal
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@z-a-k: Wiesz doskonale jak to wygląda, od powstania tiktoczka co drugi zespół chce być jak idole, albo jak undergroundowy zespół, przez co kopia jest kopią kopii i tak do absolutnego z-------a. Black Metal żyje undergroundem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bad_Sector: jakos mnie ominelo bo nigdy sie tym bandem specjalnie nie jaralem ale wrzucam, dzieki. podrzucaj wiecej, zawsze wieksza szansa ze cos siadzie
  • Odpowiedz
  • 0
@Bad_Sector: nie jest zle ale po prostu p!erdolniecia brakuje tej plycie, to jakby azarath nagral plyte bez siarki i o polowe wolniejsza. jednoczesnie np w podobnym mid tempo klimacie to triptikon zjada to na sniadanie kompozycyjnie. po przesluchaniu puscilem sobie czesc kawalkow na 1.25 speedzie z yt i o korwa jakie to by bylo lepsze, sprobuj sobie takie dark waters puscic na 1.25 lol
  • Odpowiedz
@z-a-k: Z innych rzeczy: Black Witchcraft "Stare Into The Blackest Depths of Hell", Revenge "Violation.Strife.Abominate", Kaevum "Ultra", Nihilvm "Ancient Cosmic Emanation"
  • Odpowiedz