Wpis z mikrobloga

Zarabiam £4.000-5.500 miesięcznie w UK, i poza gaciami, butami, skarpetkami to kupuje wszystkie szmaty używane.
Nie widzę sensu płacić za spodnie £30-40 jak na market place na FB ludzie sprzedają takie same szmaty za 8-10£.
Tym bardziej że jakość szmat spadła drastycznie w ostatnich 15 latach.

Robię sobie listę co mam danego roku kupić, potem ustawiam powiadomienia np na eBayu dany produkt, i jak jest aukcja to używam snajper.net i 3 sekundy przed za psi grosz kupuję,

Dzięki temu.moge coraz mniej pracować w roku i więcej urlopu sobie robić w tropikach oraz zainwestować w giełdę.

#uk #cebula #emigracja #oszczedzanie #zakupy #takaprawda #gielda
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamsowaanon: 5k to świetna pensja..jesteś kierowcą miejskiego autobusu? Poodbno oni tam mają wysokie stawki.
Co z tego ze na ciuchach zaoszczedzisz 200 funtów jak na wynajem chaty wydasz polowe zarobków. Ciuchy to najmniejszy koszt w tym wszystkim dzisiaj
  • Odpowiedz
  • 101
@adamsowaanon: no tak, faktycznie te 150 funtów to kwota, którą można srogo pospekulować na giełdzie i zaszaleć w tropikach. Nie mówiąc o tych tygodniach do zagospodarowania, które bot na ebay ci zaoszczędził, bo kupił za ciebie spodnie.
  • Odpowiedz
  • 2
@James2000: kierowcą tira jestem dla supermarketu na własnej działalności.
Autobusiarz zarabia dużo mniej.
Na chatę kredyt wydaje tylko £840 i za rok spadnie do £780.
Ale miałem duży wkład 45%
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: Ale w UK to o wiele łatwiej o takie dobre używane ciuchy, tam konsumpcjonizm, nie wiem jak teraz ale kiedyś to był bardzo mocno rozhulany jeśli chodzi o ubrania. Ludzie kupują markowe ubrania pochodzą rok, dwa, ubiorą kilka razy i kupują nowe.
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: no bo faceci chcą się czuć pewnym siebie przed kobietami, dlatego się przejmują jak wyglądają.
W teorii Twoje podejście jest bardzo prawidłowe. To jak oszczędzanie na fire w partnerem który to rozumie i też nie musi żyć na pokaz.
Problem w tym że musi ci się jeszcze będąc autystą zainteresować kogoś atrakcyjnego - kto pewnie się przejmuje tym jak wygląda bardzo bo to taki zwierzęcy psychologiczny atawizm bardzo mocnej
  • Odpowiedz
@adamsowaanon Jprdl, jak to w ogole mozliwe?
Musialem wymienic troche rzeczy i za zestaw 10 koszulek z dlugim rekawem, zestaw majtek, 6 par skarpet dluzszych do pracy i krotkich do noszenia na codzien wydalem jakies 1,3k PLN, to jak 150 funtow na rok xDD
  • Odpowiedz
  • 0
pewnie więcej jedzenia zmarnowanego wyrzucasz niż te 150£ zaoszczędzone na ciuchach.

Chodzić w ciuchach po jakiś ciapakach

@Wolf1986: nie wyrzucam jedzenia, dodatkowo talerze wylizuje więc nie ma dużo mycia garów

Akurat mój styl odbiega od tego co lubią nosić ciapaci,
A dodatkowo piorę wszystkie nowe łachy w 60c
  • Odpowiedz