Wpis z mikrobloga

Jestem świeżo po #pluribus i bardzo siadła mi ta alternatywna wizja świata. Podobny klimat miał też Colony.
Szukam poleceń seriali albo książek w tym stylu, jakiś inny porządek świata, dystopia, okupacja, „co by było gdyby”.

Co warto sprawdzić?

#seriale #scifi
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nevill: Może od drugiej strony - czego nie oglądać, bo to zawód, wstyd i rozczarowanie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na pewno nie polecam oglądać silosa, bo to jest przegadany przez słabych aktorów serial, gdzie każdy wątek jest przedłużony masą nieciekawych wypełniaczy ciągnących się cały sezon. Słabe postacie, klimat tajemnicy opierany o kliffhangery (po 2 sezonach dalej nie wiadomo jakie są cele i motywacje bohaterów). Szit 4/10

Nie polecam Severance, bo jest
  • Odpowiedz
@memiusz: @memiusz W obu serialach: Pierwszy sezon sztos, jak złapali producentów za nogi to chyba stwierdzili że ciągniemy to w nieskończoność bo trzeba doić tę krowę. Pierwszy sezon 9/10 drugi WTF i n------e wypełniaczy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Maye: mam podobne odczucia ale BB był super. BCS tez nienajgorzej.

Pluribus jest bardzo intrygujacy bo właśnie pozwala na pewien eksperyment i nie pokazuje jednoznacznie co jest dobrem a co złem
  • Odpowiedz
@Maye na c--j tak trolujesz przeczytałem pierwsza część i myślałem że piszesz na poważnie i ktoś będzie się tym sugerować bo nie doczyta do końca a severance to kozak totalny
  • Odpowiedz