Jestem świeżo po #pluribus i bardzo siadła mi ta alternatywna wizja świata. Podobny klimat miał też Colony. Szukam poleceń seriali albo książek w tym stylu, jakiś inny porządek świata, dystopia, okupacja, „co by było gdyby”.
@nevill: Może od drugiej strony - czego nie oglądać, bo to zawód, wstyd i rozczarowanie. ( ͡°͜ʖ͡°) Na pewno nie polecam oglądać silosa, bo to jest przegadany przez słabych aktorów serial, gdzie każdy wątek jest przedłużony masą nieciekawych wypełniaczy ciągnących się cały sezon. Słabe postacie, klimat tajemnicy opierany o kliffhangery (po 2 sezonach dalej nie wiadomo jakie są cele i motywacje bohaterów). Szit 4/10
@memiusz: @memiusz W obu serialach: Pierwszy sezon sztos, jak złapali producentów za nogi to chyba stwierdzili że ciągniemy to w nieskończoność bo trzeba doić tę krowę. Pierwszy sezon 9/10 drugi WTF i n------e wypełniaczy.
@Maye na c--j tak trolujesz przeczytałem pierwsza część i myślałem że piszesz na poważnie i ktoś będzie się tym sugerować bo nie doczyta do końca a severance to kozak totalny
Znacie jakieś aplikacje do robienia gifów? Jakieś g---o zainstalowałem na próbę i pełno klikania by zrobić gifa. To tak, to mnie się nie chce #android #aplikacje
Szukam poleceń seriali albo książek w tym stylu, jakiś inny porządek świata, dystopia, okupacja, „co by było gdyby”.
Co warto sprawdzić?
#seriale #scifi
Wczoraj skończyłem, spoko miniserial, który nawet wciąga. Świat lekko alternatywny.
Na pewno nie polecam oglądać silosa, bo to jest przegadany przez słabych aktorów serial, gdzie każdy wątek jest przedłużony masą nieciekawych wypełniaczy ciągnących się cały sezon. Słabe postacie, klimat tajemnicy opierany o kliffhangery (po 2 sezonach dalej nie wiadomo jakie są cele i motywacje bohaterów). Szit 4/10
Nie polecam Severance, bo jest
Pluribus jest bardzo intrygujacy bo właśnie pozwala na pewien eksperyment i nie pokazuje jednoznacznie co jest dobrem a co złem
Święta racja, książki Silos/Zmiana/Pył przedstawiają świat i wydarzenia o wiele lepiej niż serialowa adaptacja
Komentarz usunięty przez autora