Wpis z mikrobloga

#swieta Śwęta, Święta i po świętach. A tak naprawdę to zero świąt, bo jak tu je odczuć, kiedy na zewnątrz +30 st. C i pomimo ozdób dookoła, nikt ich nie obchodzi? Oczywiście są i dobre strony - o każdej porze dnia i nocy można sobie pójść na zakupy, bo nie istnieje coś takiego jak zakaz handlu, czy ogólnie pracy :)
#azja #wietnam
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@odysjestem: Ja Kiedyś cos tam przyrządziłem, ale ze nikt nie docenił (ówczesna dziewczyna buddystka), to było mi smutno.
A teraz mi się nie chciało ;)
Ty w tym samym miejscu?
  • Odpowiedz
  • 0
@odysjestem: Moja obecna by pewnie część doceniła, bo jest chrześcijanką, więc chociaż daty mają dla niej jakieś znaczenie. Ale nie mam pod ręką porządnej kuchni, więc co najwyżej rosół robię :) Ale nic, w styczniu lecimy do Polski i zobaczymy, jak sobie poradzi z naszymi potrawami ;)
  • Odpowiedz
Śwęta, Święta i po świętach. A tak naprawdę to zero świąt, bo jak tu je odczuć, kiedy na zewnątrz +30 st. C i pomimo ozdób dookoła, nikt ich nie obchodzi? Oczywiście są i dobre strony - o każdej porze dnia i nocy można sobie pójść na zakupy, bo nie istnieje coś takiego jak zakaz handlu, czy ogólnie pracy :)

@Altar: To podobnie w sumie do tego co można zastać w
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Cztero0404: W ogóle Polska to chyba ewenement na skalę światową, bo świętujemy aż 3 dni, w tym 2 oficjalnie.
Natomiast tutaj nie ma sytuacji, że czegoś ci zabraknie i nie kupisz, bo nawet w ich największe święta, kiedy zamkną supermarkety, kupisz cos w "osiedlowym", albo w którejś sieciówce otwartej 24/7.
  • Odpowiedz
W ogóle Polska to chyba ewenement na skalę światową, bo świętujemy aż 3 dni, w tym 2 oficjalnie.

Natomiast tutaj nie ma sytuacji, że czegoś ci zabraknie i nie kupisz, bo nawet w ich największe święta, kiedy zamkną supermarkety, kupisz cos w "osiedlowym", albo w którejś sieciówce otwartej 24/7.

@Altar: No wiesz... Kiedy ktoś się mnie pyta w Stanach Zjednoczonych lub z tego kraju ogólnie jak to wygląda w Polsce
  • Odpowiedz
A jeszcze nie mówisz im, że tak naprawdę to świętujemy przez tydzień, bo do końca roku każdy i tak ma wywalone ;)

@Altar: Niestety, ale w Polsce świętowanie przez tydzień jest raczej nie możliwie bo ludzie za bardzo się spinają.
  • Odpowiedz