Wpis z mikrobloga

#czytajzwykopem #czytniki #ksiazki #ebook #ebooki Jest tu ktoś to obecnie kupuje książki papierowe zamiast ebooków? Długo stawiałem na ebooki i czytnik Kindle, później Kobo, później Legimi ebooki, audiobooki, PocketBook, znów Kobo, kolorowy Kindle - aż finalnie zacząłem czytywać papier. W sumie jest to najprawdziwsza forma książki, pierwsza i klasyczna.

Idealnie jeszcze gdy się posiada wygodny fotel i czyta w pozycji siedzącej przy dobrym świetle. Właśnie na takowy poluję.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@damian44__: U mnie wrecz odwrotnie. 25 lat czytania papieru, od pol roku tylko ebooki.

Ksiazka z 1000 stron wazy w lapach tyle samo co 100 stron
Nie zbieraja kurzu na polkach.
Ksiazka papierowa na olx za 200zł? Na doci za darmo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czytanie ksiazek po angielsku, zazanczasz slowo w slowniku i masz przetlumaczone
I najwazniejsze dla mnie, nie bola mnie oczy od czytania
  • Odpowiedz
  • 0
@Cyfranek: Można kupić, przeczytać, wystawić na OLX czy inny Vinted. Choćby się troszkę zwróciło - zawsze coś.

Ebooka nie dość, że nie sprzedam, to nawet często nie posiadam (Amazon).
  • Odpowiedz
@damian44__: Papier jest fajny, ale też nie wszyscy mają miejsce :) Czasem też jakiś tytuł jest trudny do zdobycia na jednym nośniku, wtedy sięga się po inny. Bywa, że tym innym jest ebook, a bywa, że papier - w zależności od tego, czy się wyczerpał nakład, skończyły licencje wydawcy itp.
  • Odpowiedz