Wpis z mikrobloga

Podsumowanie mojego czytelniczego #2025

69 pozycji, o 7 mniej niż przed rokiem, ponownie głownie sci-fi.

Wśród tych które najbardziej mi się podobały chciałbym wyróżnić:

Trylogię husycką Sapkowskiego
7 EW Stephensona (z pominięciem końcówki, tam coś nie pokleiło)
Przestrzeń objawienia Reynoldsa (AM proszę, wydaj resztę Reynoldsa)
Projekt Hail Mary Weira
Początkujący złoczyńca Scalziego (świetna niezobowiązująca rozrywka)

Życzyłbym sobie, by kolejny rok był przynajmniej tak obfity jak mijający ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#ksiazki #czytajzwykopem #chwalesie #literatura #podsumowanieroku
BJXSTR - Podsumowanie mojego czytelniczego #2025

69 pozycji, o 7 mniej niż przed ro...

źródło: wszystkie

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przestrzeń objawienia Reynoldsa (AM proszę, wydaj resztę Reynoldsa)

@BJXSTR: Nie ma c---a we wsi, w tym roku jak nie wydadza to sie zegnaja z prawami ( ͡° ʖ̯ ͡°)

W czym zrobiles takie podsumowanie?
  • Odpowiedz
@BJXSTR: a "Wszyscyna Zanzibarze" Brunnera czytałeś? Bo widzę, że pozostałe jego Artefaktowe książki ogarnąłeś, a sam to właśnie skończyłem (jeszcze nie opublikowałem wpisu) i jestem absolutnie zachwycony.
W 7EW końcówka niestety posysa okrutnie i psuje odbiór całości. Stephenson podobno miał to kiedyś pociągnąć dalej i temu dodał tę abominację, ale bez ostatniego aktu książka byłaby o niebo lepsza.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@moll: tak, przy noworodku mało jest czasu na czytanie, czytam głównie w hotelach w delegacji (praca zmusza mnie do częstych podróży), więc wiem że już nie zdążę nic dokończyć przed nowym rokiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Erlade w programie graficznym, pobrałem okładki, zresizowałem do jednego formatu, i zrobiłem kolaż ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Cerber108 tak, rok temu przeczytałem Wszyscy na
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@kinson: tak, takie typowe Guntherowe, ale w odróżnieniu od Surviving to drive nie jest o jednym sezonie, tylko o całej karierze w F1, założeniu zespołu Haas itp. Szybko się czyta, brak jakichś wielkich zakulisowych tajemnic, ale i tak przyjemna lektura.
  • Odpowiedz