Aktywne Wpisy

Sonny86 +492

Jogi4 +129
Dlaczego jak płacę za butelkę wody, to płacę tą zasraną kaucję pieniędzmi, które mógłbym wydać w każdy inny sposób, w każdym innym miejscu. Dlaczego natomiast te pieniądze są "zwrcane" jako bon do konkretnego sklepu, w którym zwram te butelki. Według mnie to i tak jest wymuszenie bo nie mogę wtedy tych pieniędzy wydać jak ja chcę, tylko jestem zmuszony do wydania w konkretny sposób
#kaucja #panstwozdykty
#kaucja #panstwozdykty

Często widzę, że przy paczkomatach (tych zamkniętych - w lokalach), ludzie zostawiają kartony po zamówieniach, tzn. otwierają na miejscu - czy inpost płaci Wam za sprzątnięcie tego / kto to ogarnia? Zawsze mnie to zastanawiało. Sam pracuję na B2B i jak głupio by to nie brzmiało to w jakiś pokrętny sposób widzę tutaj pole do manewru do wypracowywania "łatwych" dodatkowych godzin na fakturze, ale totalnie nie wiem jak to u Was funkcjonuje. Pytam, bo widzę tego masę przy swoim lokalnym paczkomacie i nie wiem o co chodzi, a nie wierzę w to że ludzie aż tak potrzebują rozpakowywać na miejscu, może jest jakaś niepisana umowa społeczna xD #inpost #kurierzy #kurier #paczkomaty
A ludzie rozpakowuja na miejscu bo są debilami. Nie rozumiem tego. Zresztą niech by sobie rozpakowywali, ale śmieci zabierali ze sobą.