Wpis z mikrobloga

@retronom: @Soothsayer niby gdzie ma rację xD Dojrzały, samodzielny chłop ma w------e w takie p---------e starej torby, kto normalny zarabiający najniższą krajową (27% społeczeństwa) będzie zaciskał zęby byle dogodzić drugiej osobie. Jeszcze ten dopisek, który mówi o tym, co musi zrobić mądra kobieta - w skrócie: przyjść na gotowe XD Zastanówcie się trochę kukoldy co wypisujecie.
  • Odpowiedz
Jeszcze ten dopisek, który mówi o tym, co musi zrobić mądra kobieta - w skrócie: przyjść na gotowe XD

@BrakWolnegoLoginu: Ty zyjesz w jakimś świecie fantazji, bo ona nic takiego nie napisała. Napisała w dopisku by sprawdzić stan pępowiny - to znaczy że spotykala się z facetem maminsynkiem i ostrzega przed tym inne kobiety.
Zarówno faceci jak i kobiety gardzą mamisynkami.
  • Odpowiedz
@picasssss1

równie dobrze rodzice mogą postawić granicę gdzie taka osoba będzie odpowiadać sama za siebie

argument o rodzicach stawiających granice jest czysto hipotetyczny. Ja pisałam o realnym kontekście a ty odpowiadasz modelem idealnym („mogą postawić granice”), który nie opisuje przeciętnej sytuacji tylko wyjątek. W dyskusji o zjawiskach społecznych to jest ucieczka od tematu.
  • Odpowiedz
  • 6
wieku

@retronom: społeczeństwo wymaga różnych rzeczy, w tym śmierci za ojczyznę rozumiem że w przypadku wojny jako pierwsza osoba dobrowolnie zgłosisz się na ochotnika do wojska.
  • Odpowiedz
Dojrzały, samodzielny chłop ma w------e w takie p---------e starej torby,

@BrakWolnegoLoginu: a niedojrzały i niesamodzielny będzie się rzucał w internecie i wyzywał na prawo i lewo jak tylko zobaczy, że ktoś oczekuje zaradności od faceta, pełna zgoda
  • Odpowiedz
@retronom: czyli nie mogę pójść do pracy, nauczyć się gotować, zdać prawo jazdy kiedy mieszkam u rodziców tylko koniecznie muszę wynając klitkę 10m2 i dopiero wtedy mogę zrobić te wszystkie rzeczy?
  • Odpowiedz
@picasssss1: ale co ma służba wojskowa w przypadku wojny do tego o czym rozmawiamy? Nie mam najmniejszej ochoty ginąć na froncie. Jak każdy.
Wróćmy do tematu kobiet. Jesteś zły o to, że kultura i społeczeństwo narzucają Ci pewne ramy i wymagania? I obwiniasz za to kobiety zamiast spróbować sprostać?
  • Odpowiedz
  • 5
le co ma służba wojskowa w przypadku wojny do tego o czym rozmawiamy? Nie mam najmniejszej ochoty ginąć na froncie. Jak każdy.

@retronom: zaraz zaraz, usamodzielnienie się poprzez wyprowadzkę dlatego że społeczeństwo tego wymaga - dobre. To samo społeczeństwo które oczekuje że pójdziesz na wojnę już nie dobre? coś ci się narracje nie zgadzają.

Wróćmy do tematu kobiet. Jesteś zły o to, że kultura i społeczeństwo narzucają Ci pewne ramy
  • Odpowiedz