Wpis z mikrobloga

siema, wpadłem na jedno sprawozdanie finansowe radnego pewnego miasta, ale coś mi nie pasuje, a nie jestem biegły w temacie i mam pytanko, bo coś mi się nie dodaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w dużym skrócie - brak nieruchomości w jednym sprawozdaniu, a w następnym sprawozdaniu jest dodany dochód z wynajmu nieruchomości, czy to jest poprawnie zrobione? mogę na pw przesłać te sprawozdania, żeby ktoś bardziej kumaty na to rzucił okiem albo zapodał jakieś artykuły tłumaczące temat, bo nie chce nikogo przypadkiem oczernić czy coś z tych rzeczy
myślałem, że nieruchomość jest na męża, ale pobiera rente rodzinną, więc chyba nie tędy droga ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#sprawozdaniefinansowe #sprawozdania #rachunkowosc
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ToNieBylWiatr: Mówimy o sprawozdaniu finansowym jakiejś jego spółki? Jeżeli tak to może też pokazywać środki trwałe w pozycji inwestycje długoterminowe jeżeli nie są nabyte w związku z podstawową działalnością spółki. Wtedy też związane koszty i przychody z tego tytułu można zobaczyć w pozostałej działalności operacyjnej a nie w podstawowej jak np amortyzacja środków trwałych.
  • Odpowiedz
@excelfinance: Nie, nie, rozchodzi się o oświadczenie majątkowe. Troche źle sformułowałem pytanie, moja wina. Jedno jest z datą 27.04.2024 (oświadczenie majątkowe za 2024 r.), a drugie 24.05.2024 (oświadczenie majątkowe na początek kadencji 2024-2029) i "nagle" pojawia się wynajmowana nieruchomość - czy nie powinna ona być zawarta już w pierwszym oświadczeniu majątkowym? Na pierwszy rzut oka sprawia to wrażenie, jakby radny "zapomniał" o dodaniu tej nieruchomości w pierwszym oświadczeniu, ale w
  • Odpowiedz