Wpis z mikrobloga

• 282
@Jariii: nie wklejaj takich rzeczy bo zaraz wjedzie krul i powie że Polska jest bardziej komunistyczna niż ZSRR.
Chociaż gwoli sprawiedliwości, to członków i sympatyków partii Razem z symboliką tego kraju na koszulkach też widziałem
  • Odpowiedz
@thorgoth: ale jest godny sukcesor z równie nieomylnym prezydentem u steru, który realizuje misję powrotu do odrestaurowania tego państwa z niskimi podatkami.
  • Odpowiedz
@thorgoth: Że zbrodniczego to nie ma żadnej wątpliwości, że "dobrze że zdech" też nie ma, ale czy najbardziej? Ja bym MIMO WSZYSTKO stawiał na III Rzeszę, a z komunistycznego grona to Kambodżę.

No ale to takie dyskusje na poziomie gadania wujków przy stole. Na pohybel władzy totalnej, jakiejkolwiek maści.
  • Odpowiedz
USA jest gorszym

@Muko hej wasyl, podaj adres jakiegoś łagru w USA, gdzie rząd zwozi ludzi z łapanek na ulicy za brak dokumentów, by zdychali bez ubrań i jedzenia w warunkach katorżniczej pracy
  • Odpowiedz
@Jariii: nie wklejaj takich rzeczy bo zaraz wjedzie krul i powie że Polska jest bardziej komunistyczna niż ZSRR.

Chociaż gwoli sprawiedliwości, to członków i sympatyków partii Razem z symboliką tego kraju na koszulkach też widziałem

@thorgoth: a pokaż
  • Odpowiedz
III Rzeszę

@fantazm: ilość ich ofiar to pikuś przy tym co zrobili bolszewicy i komuniści, czy to zssr czy chiny z mao na czele. To nie jest wiedza oczywista dla każdego TYLKO i włącznie dlatego, że radzieckie ścierwa były w bloku wygranych ww2, a potem my pod ich butem.
  • Odpowiedz
najbardziej zbrodniczego państwa w historii ludzkości.

@thorgoth: No polemizowałbym według mnie bardziej, no może na tym samym poziomie jest Chińska Republika Ludowa, gdzie tylko za samego Mao Zedong zginęło około 40 milionów ludzi.
  • Odpowiedz
  • 22
@maciekspirdal: @arais_siara Komunistyczne Chiny są wtórne względem ZSRR, gdyby nie rewolucja październikowa prawdopodobnie wogóle by nie powstały.
Z Demokratyczną Kampuczą jest podobnie.

To ZSRR jest grzybnią z której wyrosły mniejsze i większe sromotniki.

@kondziu96 patrząc na liczbe ofiar, pośrednich i bezpośrednich, patrząc na to że zamkneli w wielkim gułagu za żelazną kurtyną setki milionów ludzi - zdecydowanie, ludzkość nie wyprodukowała czegoś równie złego na tak olbrzymią skale nigdy
  • Odpowiedz
@thorgoth: Dzisiaj wychwalane przez polska prawicę, tak jak królestwo kongresowe. Nie dziwi mnie to, bo kapitalizm, w który wierzy prawica, to największy ludobójczy system stworzony na świecie, zaraz przed komunizmem wschodnioeuropejsko-azjatyckim.
  • Odpowiedz