Wpis z mikrobloga

Nie uda mi się nikogo namówić na wyjazd do Wietnamu lub Tajlandii (choć bardziej skłaniam się ku Tajlandii, głównie dlatego, że chciałbym kilka razy skoczyć ze spadochronem, a w Wietnamie podobno jest to nielegalne). Zastanawiam się więc, czy nie polecieć samemu i ewentualnie poznać kogoś na miejscu, bo w pojedynkę może być trochę nudno

Powiedzcie mi czy lokalsi są otwarci na nowe znajomości?

Macie jakieś doświadczenia związane z podróżowaniem po tych krajach w pojedynkę i ewentualnie jakieś rady?

#podroze #podrozujzwykopem #azja #wietnam #tajlandia
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie uda mi się nikogo namówić na wyjazd do Wietnamu lub Tajlandii (choć bardziej skłaniam się ku Tajlandii, głównie dlatego, że chciałbym kilka razy skoczyć ze spadochronem, a w Wietnamie podobno jest to nielegalne). Zastanawiam się więc, czy nie polecieć samemu i ewentualnie poznać kogoś na miejscu, bo w pojedynkę może być trochę nudno

Powiedzcie mi czy lokalsi są otwarci na nowe znajomości?

Macie jakieś doświadczenia związane z podróżowaniem po tych krajach w pojedynkę
  • Odpowiedz
@mam__pytanie: @zyd_z_pasji
Ogólnie podróżując poznasz ludzi.

Będąc na Filipinach poznałem ziomka z Australii i polowe pobytu spędzałem gdzie w jego pobliżu. Bo ziomek znal wszystkie atrakcje albo cos ciągle znajdował.

Będąc w Wietnamie trafiłem na kilku Polaków i tez mi podpowiadają co i gdzie jechać its bo widzielei ciekawe rzeczy. Nawet proponowali by razem z nimi pojechać dalej ale
  • Odpowiedz
@zyd_z_pasji: samemu najfajniej, nikt cię nie ogranicza, poznajesz nowych ludzi, świadomość radzenia sobie ze wszystkim samodzielnie na drugim końcu świata wzmacnia psychikę
  • Odpowiedz
@zyd_z_pasji: loteria, raz trafisz raz nie. Raczej to jest opcja na dłuższy pobyt bo jak lecisz na dwa tygodnie czy miesiąc to może sie okazać że spędzisz w całości samemu a to dołujące jest. Próbuj poznać jakąś tajke przed wyjazdem na portalach - ale nie za szybko bo sie znudzi. Max pare tygodni przed przylotem.
  • Odpowiedz