Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ulegly: powiem tak, obejrzałem go z przeświadczeniem, że tak bylo, że dla amona goetha zabicie człowieka każdego dnia to było taką samą rutyną jak zapalenie papierosa, starałem się postawić w sytuacji, co by było gdybym ja się tam znalazł, mając to wszystko gdzieś z tyłu głowy wrażenie trochę urosło
  • Odpowiedz
  • 116
@LeoXIV: średnio aktorsko,.przewidywalna, rozciągnięta historia, mieszanie 3 języków w 1 scenie robiło mi kocioł w głowie, historia aż tak się nie interesuje i nie wiem czy tak było jak na filmie, ale wzmianki były tylko o Żydach, a że Polacy tam ginęli to cisza
  • Odpowiedz
przewidywalna, rozciągnięta historia,

@ulegly to samo mozna powiedziec o Titanicu. Ogolnie o kazdym fimie na faktach.
No chyba, że dla dramatyzmu scenarzyści dodadzą 300 wybuchów i 200 zmian akcji, no i zaskakujące zakończenie.

Co byś powieszial jakby wypuścili film o lądowaniu na Normandii gdzie kosmici porywają głównego bohatera, ten dostaje od nich PS5 i Niemcy wygrywają bo obudzili Gozille?
  • Odpowiedz
@ulegly

@LeoXIV: średnio aktorsko,.przewidywalna, rozciągnięta historia, mieszanie 3 języków w 1 scenie robiło mi kocioł w głowie, historia aż tak się nie interesuje i nie wiem czy tak było jak na filmie, ale wzmianki były tylko o Żydach, a że Polacy tam ginęli to cisza

Xddd
  • Odpowiedz
@memento_mori: kolega, który wykłada na uniwerku (prawdziwym, nie wyższej szkole dla bananów) mówił, że w zeszłym roku wprowadzili nowe zajęcia czytania ze zrozumieniem. Normalnie nauka łączenia jednego zdania po drugim w logiczną całość i wyciąganie z nich jakichś spójnych wniosków. Oni tego sami z siebie nie potrafią, dostają tekst dwustronicowy i nie są w stanie okreslić o czym to jest, co z niego wypływa, nie są w stanie znaleźć i
  • Odpowiedz
@ulegly: pierwszy raz, jak oglądałem ten film w czasach LO z ówczesną dziewczyną, to płakałem tak, że nie umiałem się uspokoić i poszedłem się przytulić do mamy. Przy żadnym innym filmie nigdy tak nie miałem.
  • Odpowiedz