Aktywne Wpisy

MonazoPL +80
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: 175 zł Revolut Monazo
Pobierz
sprynek +75
Zarobiłem w miniony rok na hossie dość dużo kasy (trafiłem dołek w Kghm i sprzedałem plus śmieciuchy i AI dla funu) i wiecie co? Chętnie cofnąłbym się do czasu jak nic nie wiedziałem o giełdzie i żyłem sobie beztrosko z kasą na lokatach i EDO bez tego zysku z giełdy.
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO

myślę od dłuższego czasu nad mieszkanie lub dom i wpadłem na ten projekt domu "bez pozwoleń" który niby ma 63 m2 co by mi odpowiadało lecz najcięższą kwestią jest działka które są cholernie drogie lecz jest pewna opcja abym wybudował się po drugiej stronie działki rodziców ale tu też nie będzie łatwo i nie mam nawet pojęcia do kogo się z tymi dylematami skierować aby wszystko mi wyjaśnił jak to wygląda lub nawet pomógł z całą papierologią
oto moje zagwozdki
-mega wąska działka lecz w okolicy prawie wszystkie tak wyglądają i wiele domów jest zbudowanych na całą szerokość działki, wiem że teraz wiele się zmieniło ale słyszałem też że można otrzymać zgodę od sąsiada na pominięcie tej zasady budowania minimum 4 m od granicy
-kwestia zorganizowania wjazdu na posesję z drugiej strony działki i poprowadzenia tam wszystkich możliwych mediów, czy jest to możliwe aby to wykonać?
-i tu związane z poprzednim: czy jest opcja podzielić działkę rodziców na pół aby mieć pewne zabezpieczenie w razie w i mieć wszystko na siebie bo rodzina duża i nie wiadomo co się komu ubzdura za 20 lat?
-kolejny problem to przychodzące przyłącze sąsiada przez moją działkę w miejscu gdzie potencjalnie stałby ten dom? Czy tu to tylko i wyłącznie kwestia zgłoszenia tego do zakładu energetycznego? to w ogole śmieszna sprawa bo te przyłącze powstało niedawno bez żadnego zapytania nas
ponizej wrzucam poglądowy rysunek całej tej sytuacji
ten dom który upatrzyłem według projektu miałby 6 m szerokosci
#budownictwo #budujzwykopem #polska #dzialka #nieruchomosci #dom #prawobudowlane
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: nie istnieje ci takiego
To nie sąsiad decyduje i tych 4 metrach ale prawo budowlane i przepisy pożarowe
Zgoda sąsiada jest nic niewarta
@mirko_anonim: nie można
realnie można zabudować działkę ~13m szerokości, 11,5m to już cyrkowa akrobacja