Wpis z mikrobloga

Dzisiaj wyświetliły mi się świąteczne życzenia Roja i tak sobie ich posłuchałem. Pomyślałem, że to jest człowiek, który po prostu lubi to co robi. Lubi gry, ma też inne pasje, które rozwija, niczego nie robi na siłę i to widać. Sprawia wrażenie osoby autentycznie zadowolonej z tego, gdzie jest.
Dla kontrastu przypomniał mi się Kiszak, który swego czasu próbował Roja na siłę wyśmiewać i dyskredytować, a sam często tworzy content głównie pod wyświetlenia grając często w gry, które nawet nie czuć, żeby naprawdę lubił.

Widz bardzo szybko wyczuwa, czy ktoś robi coś z pasji, czy tylko „bo trzeba”. Autentyczności nie da się długo udawać, a robienie czegokolwiek na siłę prędzej czy później wychodzi bokiem nawet jeśli chwilowo się klika. Nie mówiąc już o byciu kontrowersyjnym na siłę i atakowaniu innych a potem udawaniu, że samemu się jest ofiarą.

#kiszak
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skyer: ostatnio to mam wrażenie że Drakul nawet filmy stworzone przez innych ogląda jak za kare. Ogólnie to widać że mu sie streamować nie chce i przychodzi tylko sfarmić kaske.
  • Odpowiedz
@skyer: mit ludologów kochających gry upada dosyć szybko jak się zobaczy jak oni ogrywają gry. Robią tylko główny wątek, byle jak najszybciej skończyć bo widownia nie lubi długich serii (ogólnie, dotyczy to wszystkich twórców, im dłużej trwa gameplay z jakieś gry tym mniej osób przychodzi oglądać kolejne sesje, trzeba kończyć serie w miarę szybko). Nie ma u nich miejsca na eksplorację, obserwowanie wykreowanego świata, questy poboczne. Kiedy oni niby cieszą
  • Odpowiedz
@skyer: Teraz nie widze tego materiału ale kiedyś Kiszak oglądał recenzje albo inny materiał o Fallout 4 albo Starfieldzie od Roja, jaka gra to jest to mniejsza z tym ale Rojo jako fan gier mówił o tym że probuje się wczuwać w różne postacie i grać buildem pod to zrobione i Kiszak był w szoku i miał chwilę autorefleksji, że tak nie umie i tutaj jest całe sedno jego persony
  • Odpowiedz
@Merdarion_PL: przypomniałeś mi tym komentarzem takiego twórce jak Procjon. Chłop, który diablo 2 skończył wszystkimi postaciami na poziomie piekło na hardcorze. To jest inna rzeczywistość jak on rozkoszuje się graniem w takie tytuły. Podobnie seria w Heroes 3 Pan Zniszczenia.
  • Odpowiedz
@skyer: j-----e ludologow j------m ludologow, ale juz nie krytykujmy j-----a po infantylnym rojsonie xD
@danveld666 jasne, za dzieciaka kazda gra byla dobra, bo wszystko bylo nowe i w takim postalu nie ruszalem watku glownego tylko sikalem na ludzi przez 10h. Od doroslego goscia zajmujacego sie grami mozna jednak wymagac rzetelnosci, a nie lukrowania wszystkiego.
Zawsze mowilem, ze rumun dlatego wyfarmil tylu widzow, bo mainstream giereczkowy to faktycznie byla grupka
  • Odpowiedz
@T0pi5: Ale ja nie mówię że każda gra jest dobra ale jeżeli masz zajawke i ochote na jakiś typ gry który siedzi Ci to niezależnie od tego co inni mówią możesz się dobrze bawić. Rzetelność to słowo które stało się wytrychem na to że jednak jest jakaś gra która musi Ci się spodobać, bo wszyscy ją lubią? Mam liste gier które są uznawane za dobre czy nawet wybitne przez rzetelnych
  • Odpowiedz
@danveld666:

ale Rojo jako fan gier mówił o tym że probuje się wczuwać w różne postacie i grać buildem pod to zrobione i Kiszak był w szoku i miał chwilę autorefleksji, że tak nie umie i tutaj jest całe sedno jego persony wg mnie

dodajmy do tego jak często kiszak mówi, o grach jako o najbardziej zaawansowanym medium, co ma po części racje, ale skoro w najbardziej zaawansowanym i wielowątkowym
  • Odpowiedz
@danveld666: tzn. Ja bardziej komentuje dlaczego kiszak zdobyl taka popularnosc. Sam nie ogladam materialow okologrowych (chyba ze dla lolcontentu) w wydaniu jutuberow, bo wole sam pograc/zrobic research. Jak juz cos dluzej ogladam to raczej rozgrywki e-sportowe. Osobiscie mam cos takiego, ze jak widze, ze ktos kaleczy gre to az czuje cos na zasadzie cringe'u tylko gorsze, wiec wiekszosc streamerow juz mi odpada (tylko northernliona ogladam, bo jego playsy to juz
  • Odpowiedz
@T0pi5: O wuaśnie! Menelobójca się wybił i zebrał stado akolitów, bo branża stworzyła mu ku temu pole do popisu. Zresztą takich kiszaków czy innych drwali j------w jest jeszcze więcej na zachodzie, bo tam to zadziałało w podobny sposób. Pamiętam swego czasu wyświetlały mi się filmy z takiego kanału, gdzie jakiś typ wszystko oceniał jako gejowe i c-----e xD

Jakość gier zaczęła spadać, a mimo to na YT, na stronach internetowych
  • Odpowiedz
j-----e ludologow j------m ludologow, ale juz nie krytykujmy j-----a po infantylnym rojsonie xD

@skyer: @T0pi5: O to to xd Rozumiem sens wpisu, ale akurat roja to mi nie żal xd

Pamiętam prime chłopa, gdy znany był z darcia mordy do mikrofonu "tarcza szmato" i stertą innych bluzgów ku uciesze kidosów (starając się równać tym wszystkim Gimperom, Isamu i innym ówczesnym patologiom, których nie dawałem radę oglądać xd), z
  • Odpowiedz