Aktywne Wpisy

Sonny86 +213
źródło: temp_file1570731660054774392
Pobierz
buddookan +178
#prawo #polska #ciekawostki
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.

Po pierwsze: tak, było zagrożenie życia. Leżenie na ławce podczas mrozu, to śmierć. Organizm albo się wychłodzi, albo któryś organ dostanie za dużo zimna i też pacjent umrze.
Po drugie: nie ma obowiązku stania i paczenia, na przyjazd policji. Jako obywatel masz obowiązek powiadomić służby. Oni mają obowiązek przyjąć zgłoszenie i zebrać twoje dane, ale
nie lepiej było tego sprawdzić przed zadzwonieniem po służby?
Gdyby nie udzielił to by mógł zostać on ¯_(ツ)_/¯
3 w nocy, środek miasta, parking 0 aut a na środku parkingu leży facet(menel), przyglądałem się kilka minut, 0 ruchu.
Podszedłem, szturchnąłem go nogą, a on do mnie z ryjem, co ja o---------m, że mam s--------c bo on leży i odpoczywa. ( ͡° ͜ʖ ͡°) To tak a propo zmartwychwstań.
A i jeszcze jedna historia mi się
@KosmicznyKotZNapedemAtomowym: a potem ktoś zasłabnie i umrze bo "nikt do menela nie będzie dzwonił".