Wpis z mikrobloga

Na Facebooku wyskoczył mi na stop cham filmik z zatrzymania obywatelskiego samochodu, w którym kierowca miał, jak się okazało, 2 promile w wydychanym. Dzięki temu potencjalnie uratowano czyjeś życie. A w komentarzu taki sebek popisuje się swoim zdaniem:
#samochody #majtczak #polskiedrogi #alkoholizm
sprynek - Na Facebooku wyskoczył mi na stop cham filmik z zatrzymania obywatelskiego ...

źródło: IMG_5366

Pobierz
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sprynek: Pewno piszesz tutaj o ostatnim stopchamie, miejsce w Krakowie na Opolskiej - jakby go nie wyhaczyli i z pod wiaduktu ktoś nie uważnie wyjechał nie widząc, że alkus jedzie zygazkiem to mamy spory karambol - jedna z bardziej zatłoczonych ulic w Krakowie. Nic mnie tak nie triggeruje jak alkus za kierownicą
  • Odpowiedz
@dr_papieros: limit powinien być ustalony jeden w całej Uni. 0,5 promila uważam za bezpieczny limit. Uważam natomiast, że kary za złamanie limitu i brak nieuchronności kary jest problemem w PL. Jakbyśmy mieli 10k kary za jazdę 0,5-0,8 promila i 2 lata zakaz jazdy to ludzie by się dwa razy zastanowili
  • Odpowiedz
@sprynek: Wydaje mi się, że ludzie broniący takich zachowań (czy to jazda po alkoholu, czy to palenie oponami w piecu, czy to śmiecenie, czy to sranie psem po trawnikach), bardzo często sami je powielają i dlatego tak razi ich, że ktoś oczekuje normalności.
@Pimento Wg mnie kara powinna być dotkliwsza pod względem punktów karnych, zakazu prowadzenia itp. i tak jak napisałeś przede wszystkim dotkliwsza pod względem egzekwowania tej kary.
  • Odpowiedz
@sprynek: wczoraj pokazywali w tv historie chłopaka co? kilka lat temu też próbował obywatelskiego zatrzymania naj3busa w samochodzie. Chciał wyciągnąć mu kluczyki pod stacją benzynową i finalnie skończyło się na tym, że chlor przejechał po chłopaku samochodem i teraz ten jest pół-warzywem.
Zdrowy chłopak co chciał pomóc i dobrze się zachować dziś musi być 24/7 zaopiekowany przez coraz starszych rodziców, a ten który mu to zrobił do tej pory przesłał
  • Odpowiedz
@Pimento: zakaz jazdy w Polsce jest g---o warty.
p0laki rozumieją tylko p-----c. Przepis powinien być jasny: prowadzisz mimo zakazu? Auto do zgniatarki.

To nie twoje auto? Trudno/świetnie, będziesz za nie płacił właścicielowi.
  • Odpowiedz