Wpis z mikrobloga

Poznałem dzisiaj (znajomy znajomych) prawdziwego rasistę i antysemitę - gość w młodym wieku, który swój światopogląd kreuje głównie za pomocą rolek na TikToku. Trudno mi było je jakoś określić jednym słowem ale nazwałbym je może „mocno stargetowanymi” pod bardzo konkretny, nienawistny przekaz, skierowany głównie na to żeby zdyskryminować drugiego człowieka albo ze względu na pochodzenie, albo religię, albo kolor skóry. Rzadko kiedy ktoś swoimi poglądami czy jakimiś niemądrymi wypowiedziami jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi, ale temu gościowi się udało. I kurde jakoś też mnie uderzyło, że tacy ludzie faktycznie są wśród nas i może jest ich więcej? Póżniej się dowiedziałem, że chłop ma bogatych rodziców i generalnie chyba nigdy nie pracował, więc to pewnie też miało niezerowy wpływ. W sumie nie wiem po co to piszę, dziękuję za wysłuchanie mojego TED Talk
  • 120
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tobie wielka podmiana rasowa europy się rozumiem bardzo podoba?

@DareKwiecien: typowy prawicowy odklejony dzban nie potrafi odróżnić realnej obawy przed zbyt dużą liczbą obco kulturowych emigrantów od chamskiego, wulgarnego i toksycznego hejtu względem jakiejś grupy albo nawet konkretnych osób
  • Odpowiedz
@tanczmy: Bańki informacyjne kreują im świat w taki sposób, że się nie da inaczej. Jak uwierzysz w to, że jakaś grupa społeczna zjada dzieci i modli się do szatana, a do tego je pizze z ananasem, to potem ci się wydaje że wszyscy którzy ich nie obrzucają kamieniami na ulicy są nienormalni.
  • Odpowiedz
@tanczmy: Antysemita, rasita, brzmi jak dopiero początek listy zalet tego gościa. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Takich osób jest więcej i trudno się temu dziwić – świat się zmienia, napięcie rośnie, a ludzie coraz rzadziej chcą siedzieć cicho i akceptować wszystko co się wokół nich dzieje.
  • Odpowiedz
prawdziwego rasistę i antysemitę - gość w młodym wieku, który swój światopogląd kreuje głównie za pomocą rolek na TikToku.

@tanczmy: "prawdziwy" rasista i antysemita z TT? Fejk na kilometr lub amator/początkujący. Wszyscy wiedzą, że na Insta jest "gorzej"

Wyrośnie z
  • Odpowiedz
Mirko > chińska maszyna do kręcenia korbą

@MartwyProsty: otóż nie. Kwestia tego co się ogląda. Lepiej na tiktoku oglądać filmiki podróżnicze czy kulinarne niż na mirko czytać przegryw, patostreamy czy Ukraine.
  • Odpowiedz