Wpis z mikrobloga

Nienawidzę k---a świąt. Moja rodzina to zagorzali platformersi, ale to już na poziomie wyznawców. Wszystko było ok, dopóty ktoś nie postanowił włączyć telewizora i wiadomości. Bałem się. Wiedziałem co to oznacza. Nagle się pojawili. Para prezydencka, składająca życzenia świąteczne. Następna scena przypomina żywą adaptację słynnych dwóch minut nienawiści z 1984 Orwella. Nastąpiły krzyki, jedno za drugim:

- KIBOL!!!!
- MANIAK!!!
- ZOBACZCIE JAK STOI, PRZECIEŻ ON WYGLĄDA JAK BANDZIOR
- J***NY ALFONS
- I SUTENER

Przekrzykiwali się tak wszyscy "dorośli" przez całe ich życzenia. Najgorsze było to, że siedziałem tyłem do telewizora, więc musiałem oglądać ten nienawistny cyrk niczym j----y Winston Smith i udawać, że przytakuję. Cały teatr zakończył się równocześnie z życzeniami. Następnie rodzina wróciła do rozmów na inne tematy, nawet zaczęli dzwonić do ciotek i wujów z życzeniami. Nie wytrzymałem tego i poszedłem, udając zmęczonego po podróży. Wesołych świąt, to nie jest nawet bait.

#wigilia #polityka
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@emasele: Przecież pisze, że nie uważa.
Moja rodzina z kolei to brauniarze, katole i rusofile, i też w kółko gadają o polityce, a progresywna strona rodziny (w tym ja) wtedy siedzi cicho, co najwyżej rzuci jakąś ripostę bez zbytniego zaangażowania.
  • Odpowiedz
@mietus-grzebidupa: byłoby mi cię żal gdyby nie to że właśnie przeczytałem twoja historie wpisów z której wynika że jesteś takim samym zjebem tylko ze pisowskim. "Murem za ziobrem" xDDD, fajnie Wam mózg wyprali
  • Odpowiedz
@pioter_ciemiezca: jednak ma powiązania z PiSem, więc kolega ma rację. Całość ładnie wypunktowana przez Gemini: ​1. Historia polityczna i związki z PiS
​Choć Cenckiewicz formalnie rzadko występuje jako partyjny polityk, jego kariera jest ściśle związana z Prawem i Sprawiedliwością (PiS) oraz Antonim Macierewiczem. Jego najważniejsze funkcje wynikały z nominacji politycznych tego obozu:
​Związki z Antonim Macierewiczem: Jest uważany za bliskiego współpracownika i protegowanego Macierewicza. W 2006 r. kierował Komisją Likwidacyjną WSI (Wojskowych
  • Odpowiedz