Wpis z mikrobloga

• 1
@qew12 Nie, nie ćwiczę głosu, choć lubię śpiewać, ale to tak bardziej dla siebie, czy tam w szkole kiedyś na jakichś konkursach i apelach. Ten fragment, no to wiadomo, że czytałam tak jak czytałam na kamerce, czyli starałam się, żeby był podział na role i żeby było ten podział słychać no i wiadomo jak się czyta, to staram się to robić w miarę lektorsko, a nie byle jak, ale no bez
  • Odpowiedz
fajna z ciebie d------a z głosu

@salome_trzy: a mi własnie ni huya nie przypasował głos, w sensie nie tak sobie go wyobrażałem, zbyt dziewczęcy i zbyt zmiękczony, ogólnie nie lubię takiego zmiękczania końcówek typu cześići, wolę twarde przeczytanie cześć (to tylko przykład)
@kleboldswaifuv2 czytasz spójnie, lekko ale to zmiękczanie irytuje
nic nie grzebałas w jakimś ulepszaczu głosu?
  • Odpowiedz
  • 0
@TobiaszSuchy Nie, to jest prosto z dyktafonu, ja tak po prostu mówię. Tylko nie do końca rozumiem o co chodzi ze zmiękczaniem. Możesz podać mi jakieś zdanie z filmiku i konkretne słowo, w którym jest to zmiękczenie? Bo na początku i na końcu zwracam się do Was, no to to jest mój głos normalny, a jak czytałam, no to już starałam się tak bardziej lektorsko
  • Odpowiedz
@kleboldswaifuv2: chodzi o takie delikatne mówienie jak mała dziewczynka, takie pieszczenie, infantylizowanie, może to tez kwestia mikrofonu że sopran szeleści

nie zrozum mnie źle, ja ci kibicuję w tym czytaniu, ostatnio wspomnialem o tym we wpisie o aptece, pamiętasz?
=========

Bylas jestes i
  • Odpowiedz