Aktywne Wpisy

SirPoopyTail +235
Cześć, potrzebuję ekspresowo zebrać odpowiedzi do mojej ankiety do pracy magisterskiej. Z tej okazji robię #rozdajo
Losowanie odbędzie się przez stronę mirko.pro, a wybrana zostanie jedna z osób plusujących ten post.
Wybrana osoba wygrywa blik 150 zł.
Losowanie odbędzie się 14.01.2025 o godzinie 16:00.
Losowanie odbędzie się przez stronę mirko.pro, a wybrana zostanie jedna z osób plusujących ten post.
Wybrana osoba wygrywa blik 150 zł.
Losowanie odbędzie się 14.01.2025 o godzinie 16:00.

drakonia +242
Mirasy, wracam do Was z trzecią częścią sagi o oszustwie na OLX w sprawie odkurzacza. W razie potrzeby: link do pierwszej i link do drugiej części
O pomoc w unboxingu poprosiłam jeszcze jedną osobę. Odpaliłam też dwie kamerki – jedną w telefonie, "mobilną", zaś druga stała na statywie i była cały czas skierowana na stół, gdzie odpakowywałam przesyłkę. W międzyczasie robiłam też fotki. Cały proces mam więc idealnie zapisany.
Sam sposób zapakowania był tragiczny,
O pomoc w unboxingu poprosiłam jeszcze jedną osobę. Odpaliłam też dwie kamerki – jedną w telefonie, "mobilną", zaś druga stała na statywie i była cały czas skierowana na stół, gdzie odpakowywałam przesyłkę. W międzyczasie robiłam też fotki. Cały proces mam więc idealnie zapisany.
Sam sposób zapakowania był tragiczny,

Tęsknię za Tesco tak bardzo, że to aż boli. Pamiętacie te czasy?
- Artykuły Tesco Value / Finest: Może i Value miało opinię budżetową, ale wybór był ogromny, a produkty Finest biły na głowę większość tego, co teraz mamy w dyskontach.
- Kasy samoobsługowe: W Tesco to działało sprawnie, było ich dużo, rzadko stało się w kolejkach. W Netto? Jak już są, to wiecznie coś "wymaga zatwierdzenia przez asystenta", którego nie ma, bo akurat wykłada paletę z octem na drugim końcu sklepu.
Przestrzeń i asortyment: Tesco to był prawdziwy hipermarket. Chciałeś kupić czajnik, gacie, świeżego łososia i niszowe p--o? Wszystko było w jednym miejscu.
A teraz wchodzisz do tego żółto-czarnego dramatu z psem w logo i co?
- Nic nie ma. Półki wieją nudą, asortyment okrojony do absolutnego minimum.
- Drożyzna. Mam wrażenie, że ceny są tam kompletnie z sufitu w porównaniu do jakości, którą oferują.
Klimat. Ciasno, ciemno, palety na środku przejścia. Z nowoczesnego, zachodniego sklepu zrobili nam ciasny magazyn, w którym odechciewa się zakupów po dwóch minutach.
To, że Netto przejęło te lokalizacje, to jest po prostu tragedia. Zmarnowali potencjał świetnych punktów handlowych na rzecz sklepu, który wygląda, jakby zatrzymał się w rozwoju w 2005 roku. Jeden z lepszych sklepów zastąpiony przez takie coś.
Ktoś jeszcze ma podobne odczucia?
#gorzkiezale #tesco #netto #zakupy #polska #inflacja #zalesie #handel #sklep
źródło: obraz
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Ciasto_z_Truskawkami: Coo? Akurat pod tym względem Netto to cywilizacja, rozum, godność, prawda i piękno. Choć fakt, drodzy są. Ale to jedyna ich wada.