Aktywne Wpisy

jmuhha +6
Wytłumaczy mi skąd faceci koleżanek mają 3000 na zakup pierścionka i z 5000 zł na wyjazd na wakacje gdzie się oświadczają? ( ಠ_ಠ)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
źródło: 1000026376
Pobierz
Elev +151
źródło: 1000003468
Pobierz

Gdyby rzeczywiście gruzowali to pół biedy xddd
Armia rosyjska ma w polu znacznie więcej żołnierzy dzisiaj niż w 22 roku.
A jeśli chodzi o stosunek strat... cóż :) pośrednio można odkryć jaka jest rzeczywistość. Nie chcę tutaj hipotetyzować ale raczej nie jest to 1 do 15 jak twierdzi Roberto
Chcesz to spienięż cały majątek, wpłać na ukrainę i nawet możesz pojechać tam na ochotnika, twoja sprawa.
A także, wojna przynosi nam zyski finansowe i demograficzne, utrzymanie wojny jest w naszym interesie ekonomicznym, oraz geopolitycznym, podobnie jak utrzymanie działającej ukrainy.
https://www.polskieradio.pl/395/7784/Artykul/3623739,poland-says-ukrainian-refugees-contribute-more-than-they-cost
Ale to oni dzwonią xD
No akurat armia ua za bardzo (w polu) nie urosła XDDDDDD
W ten rzekomo milion strat są wliczani też ci którzy zostali zadrapani ;) więc ranni są odtwarzani (nie są to stałe
Popatrz sobie na straty i liczebności armii w l czy II wojnie światowej. Na takim froncie zachodnim w 1916 roku armia francuska czy niemiecka potrafiły ponieść w ciągu miesiąca takie straty jakie teraz
Historia nie raz pokazała, że postawa frajerska "oddamy wszystko z dobroci" nigdy się nie opłacała, tym bardziej i w tym przypadku, niewdzięczni banderowcy szybko zapomną (o ile obchodzi ich ta kwestia obecnie) o naszym geście dobrej woli i nic
Bardzo ironiczne, że piszesz o "twardym interesie" a dosłownie w tym samym zdaniu piszesz coś o "braku wdzięczności". Twardy interes oznacza, że mamy w dupie czy Ukraińcy są nam wdzięczni albo czy nas lubią bo umożliwianie im dalszej walki to żywotny interes RP
My żadnego interesu nie mamy w wspieraniu Ukrainy