Wpis z mikrobloga

Dobra, może trochę czas odpocząć od tych Avatarów i innych Odysej 😮‍💨

Coś dla fanów Warhammera 40k i naszego Henryka Cavilla. Wiemy już od jakiegoś czasu, że to on będzie stał za ekranizacją kultowego uniwersum, niedawno dostaliśmy wywiad w którym Henry odniósł się do swojej wizji i podkreślił, że wyciągnął lekcje z pracy przy Wiedźminie.

Do tego są już pewne ploty, w jakim miejscu w uniwersum Cavill rozpocznie swoje wojaże, jeśli jesteście ciekawi, co tam jeszcze ciekawego wiemy o tej ekranizacji (jezusmarian, zobaczymy ją prawdopodobnie dopiero na przełomie 2027-2028 roku) to klikajcie 🫡

A jak nie, to idę gdzieś indziej żebrać o kliki 😩😢

Henry Cavill I Jego Wizja: Warhammer 40k To Nie Będzie Drugi Wiedźmin!

#warhammer40k #henrycavill #scifi
niezbadane-krainy - Dobra, może trochę czas odpocząć od tych Avatarów i innych Odysej...

źródło: IMG_4692

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niezbadane-krainy:

plotki branżowe sugerują, że pierwszą historią, którą zobaczymy na ekranie, może być saga o Inkwizytorze Eisenhornie,

Chryste Panie jak to prawda to z miejsca najbardziej wyczekiwana seria w historii.
  • Odpowiedz
@niezbadane-krainy

A ja mam nadzieję że to będzie całkiem nowa historia (z ewentualnym udziałem postaci już znanych). Marka żeby nie zdechła na ekranie szybciej niż miałaby się pojawić musi zostać przedstawiona szerokiej publiczności która nie ma pojęcia co to wh40k. A jak wiadomo, zrobić tego w napisach początkowych się nie da, więc pierwszy sezon serialu musi być takim stopniowym wprowadzeniem bo inaczej ludzie się w tym pogubią i zniechęcą. Idealnie byłoby
  • Odpowiedz
z perspektywy np. jakiegoś mieszkańca miasta roju

@Jabby: rany boskie, tylko nie to...
Te historie najczęściej są najnudniejsze. Ale fakt - wytłumaczyć laikowi, o co chodzi w młotku to się raczej nie da. Wolałbym, żeby to po prostu było robione dla fanów. I dlatego nie czekam, bo jak cokolwiek zrobią, to albo będę już na emeryturze, albo będzie to złe.
  • Odpowiedz
@Katedra_z_chlebkiem

rany boskie, tylko nie to...

Te historie najczęściej są najnudniejsze.

Ale nie cały serial :) Punkt wyjścia. Szaraczki w Imperium nie mają bladego pojęcia co się w Imperium i galaktyce dzieje. Dlatego tłumaczenie mu przez pozostałych bohaterów czym jest chaos, osnowa czy istoty poszczególnych xenosów jest realistyczne i może widza wprowadzić równolegle w świat wh.
  • Odpowiedz
  • 1
@Jabby: 40k ma lepszą rozpoznawalność niż fallout-szczególnie w USA i UK. Amazon zrobił krótki epizod z Warhammera i odzew oraz oglądalność były bardzo dobre. Biorąc pod uwagę że Amazon to nie Netflix oraz to jak im wyszedł Fallout (a przynajmniej pierwszy sezon, drugiego jeszcze nie oglądałem), w połączeniu z opieką Cavilla to możemy spać spokojnie - wiedzą że muszą zadowolić wybrednych fanów. Na pewno ich motywuje to, że fani 40k
  • Odpowiedz