Wpis z mikrobloga

@m_ney: Pater już tam nie siedzi, nie bronię go, ale on to w zasadzie w każdym odcinku grubo jedzie po r0sji i wielokrotnie zaznacza, że jest szczęśliwy, że tam się nie urodził. Ja jestem rozczarowany kamilintravel, bo go oglądałem i miałem za normalnego, obejrzałem jeden odcinek z m0skwy i mnie zamurowało, od razu odsubowany.
  • Odpowiedz
beka ze oni tam wszyscy praktycznie pojechali na raz ( nawet pater tam siedzi )

@m_ney: aż z ciekawości zobaczyłem co on tam robi.
I jak widać nie pokazuje Moskwy tylko jakieś zadupia i próbuje dyskutować z ludźmi.
Ogólnie polskim zwolennikom ruskiego miru polecam pooglądać jego kanał
I świetnie pokazuje jak ruskie mają sprane mózgi. Oni naprawdę wierzą, że nas w 1939 roku oswobodzili i nigdy nam żadnej krzywdy nie
  • Odpowiedz
@ja_tu_tylko_na_moment:
Najlepszy jest ten zawsze powtarzający się schemat zachwytów nad Rosją czy Białorusią (czasami innymi p-----------i w podobnych klimatach). Czym się zachwycają?

O patrzcie, supermarket, ALE WYBÓR. O hotel ładny, o śmieci nie ma. Patrzcie, restauracja fajna.

Wszystko to będąc w Moskwie czy Petersburgu. Tak jak Tucker Carlson podniecający się hipermarketem i wózkami w nim xD
Kogo to k---a ma zaskakiwać, zachwycać czy stanowić dowód na cokolwiek? Na kim w
  • Odpowiedz
@m_ney: Akurat Pater o ruskim mirze to może się doktoryzować. Oglądasz tylko nagłówki?

Pokazuje idealnie jaka jest rosyjska mentalność i jak moskiewski przekaz kanału pierwszego wpływa na społeczeństwo.

Można lubić Rosję jako zróżnicowany kraj i fajnych ludzi ale nienawidzić jej za rząd i ludzi którzy dali się zindoktrynować jedynemu słusznemu przekazowi oraz dziadów pamiętających złote czasy związku
  • Odpowiedz
@ipkis123: @Krzysu

przecież o to właśnie chodzi. propaganda żeby była skuteczna to nie może być cukierkowo jednostronna

i tu właśnie pojawia się pater i pokazuje że patrzcie chłop do Rosji pojechał i że można pokazać że jest nie tak dobrze. że można z ludźmi
  • Odpowiedz