@WolnyBLN: to mnie naprawdę śmieszy, że ludzie próbują przeforsować tezę "to całe AI jest do d--y" wstawiając najgłupsze z odpowiedzi jako "dowód" ¯\(ツ)/¯
@WolnyBLN: to mnie naprawdę śmieszy, że ludzie próbują przeforsować tezę "to całe AI jest do d--y" wstawiając najgłupsze z odpowiedzi jako "dowód" ¯\(ツ)/¯
@NieBendePrasowac: Teza jest inna: zwyżka cen kart graficznych i kości RAM, energii elektrycznej to mała cena za generowanie pracy domowej naszpikowanej halucynacjami, śmieszne filmiki i gołe baby. ¯\(ツ)/¯
@Bertoos: naprawde myslisz ze ai nie ma innych zastosowan? Pierwsze z brzegu, tlumaczenie google: "Cztery miesiące po udanej mikrodisektomii L5-S1 nadal odczuwałem ból kulszowy wzdłuż nogi, ale radiolog nie znalazł przyczyny nawracającego bólu na podstawie skanów.
Pobrałem 160 zdjęć z płyty CD z obrazem MRI, spakowałem je i przesłałem do projektu ChatGPT, a następnie uruchomiłem następujący monit w programie Deep Research.
Monit: „Plik 2025-11-24-MRI.zip zawiera zdjęcia z mojego rezonansu magnetycznego. Proszę go
Nie uważam że jest głupia, ale bądź co bądź jest nienaturalna, dziwna i odbiegająca od myślenia człowieka. Nie wiem w jaki sposób miałobyto komuś zwizualizować
@NieBendePrasowac: nie żeby coś, ale ja właśnie w ten sposób liczę w głowie. Ktoś wyżej pisze, że też. Może nie jesteśmy ludźmi ( ͡°͜ʖ͡°) więc ogólnie nie jest to „odbiegające os myślenia człowieka”. A czy ten konkretny człowiek to akurat wylosował się jakiś wyjątkowy ( ͡°ʖ̯͡°) to w sumie nie wiem XD
@Zdzichu_alkoholik: Czytałeś ten watek? "Zagadka rozwiązana! Prawdopodobnie zgadł i znalazł dowody potwierdzające jego przypuszczenie. Dziękuję za życzenia i również życzę Ci wesołych świąt."
Tak myślę. Technologia jest na tym etapie niedopracowana i rozdmuchana hajpem i nadziejami. kiedyś jak będzie lepiej ...
@hellyea: a, no to widzisz. Ja tak nie mam i dla mnie ta wizualizacja była dziwna, ale ostatecznie, OP chciał wykazać jaka ta AI jest głupia i bezużyteczna i wstawia screena na dowód, gdzie ostatecznie okazuje się że ten przykład w ogóle nie jest głupi. Przynajmniej dla jakiejś znaczącej grupy ludzi.
@hellyea akurat ai tak nie liczy, są badania które to analizowały. Dajesz ai sumę i ona wybiera wynik spośród rozmaitych czasem głupich odpowiedzi, zupełnie nic nie liczy, tylko opiera się na prawdopodobieństwie. Natomiast zapytane jak to policzyło, generuje tego typu opis, tego jak liczy to człowiek, ale to tylko kolejny generowany tekst, a nie żaden faktyczny opis tego co naprawdę zrobił model aby podać wynik
@NieBendePrasowac: ta, mnie też rozbraja to pokazywanie „jakie to AI” głupie na przykładach z komercyjnych modeli „dla wezystkich” @kubako wiem jak to działa, ja napisałam jak ja to liczę w głowie, w odpowiedzi na inny komentarz.
źródło: 1000004733
Pobierzźródło: 1000007028
PobierzDo pełnego a potem odejmuje od 10, najlepszy sposób xd
Ogólnie jestem wielkim przeciwnikiem AI ale już widzę też małe plusy xD
W pracy wisi kalendarz na 2026. Jak zwykle z gołymi dupami i co? A no AI xD
Dzieki temu k------o
@NieBendePrasowac: A co jest głupiego w tej odpowiedzi AI?
Pobrałem 160 zdjęć z płyty CD z obrazem MRI, spakowałem je i przesłałem do projektu ChatGPT, a następnie uruchomiłem następujący monit w programie Deep Research.
Monit: „Plik 2025-11-24-MRI.zip zawiera zdjęcia z mojego rezonansu magnetycznego. Proszę go
Nie uważam że jest głupia, ale bądź co bądź jest nienaturalna, dziwna i odbiegająca od myślenia człowieka. Nie wiem w jaki sposób miałobyto komuś zwizualizować
@Bertoos miałem coś odpowiedzieć ale @Zdzichu_alkoholik mnie uprzedził.
Nie wiem co ty z AI robisz, dla mnie chat gpt często robi efekt wow
Tak myślę. Technologia jest na tym etapie niedopracowana i rozdmuchana hajpem i nadziejami. kiedyś jak będzie lepiej ...
Tu trzeba prędzej zawołać OPa
Natomiast zapytane jak to policzyło, generuje tego typu opis, tego jak liczy to człowiek, ale to tylko kolejny generowany tekst, a nie żaden faktyczny opis tego co naprawdę zrobił model aby podać wynik
@kubako wiem jak to działa, ja napisałam jak ja to liczę w głowie, w odpowiedzi na inny komentarz.