Siema Mirki. Jak zwykle za długo się zastanawiałem nad upgradem komputera i teraz wszystko bombki strzelił, więc chce jeszcze może coś ogarnąć zanim zupełnie ceny wyrąbią. Aktualnie mój zestawik wygląda następująco: CPU: i5-12400F GPU: PowerColor Radeon RX 6600XT Fighter 8GB GDDR6 PŁYTA: MAG B660M MORTAR WIFI DDR4 (MS-7D42) PSU: MSI MPG A650GF 650W 80 Plus Gold PC CASE: SilentiumPC Ventum VT4 TG RAM: Kingston FURY 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 Beast Black FAN: SilentiumPC Fortis 5 SSD: KIOXIA 1TB M.2 PCIe NVMe EXCERIA G2 Myślałem głównie nad wymianą płyta+GPU+CPU+ewentualnie RAM, ale zapewne z tą wymianą będę musiał i tak zasilacz wymienić, więc nie wiem czy już lepiej nie zbudować czegoś od początku. Budżet to myślę, że tak do 8k mogę wydać, ale wiadomo im mniej tym lepiej. Bo paru latach z AMD, jednak wolałbym teraz jakiegoś RTX. Myślałem nad gtx 5070 ti + 7800x3d. Może ktoś składał ostatnio i poleci jakiś zestawik. Chyba że pierniczyć to i poczekać na obniżki. ¯_(ツ)_/¯ #skladamkomputer #pcmasterrace #komputery #pcbuild #pc
Myślałem nad gtx 5070 ti + 7800x3d. Może ktoś składał ostatnio i poleci jakiś zestawik.
@neekerit: a no pewnie, żę polecimy - najbardziej polecamy skorzystać z usługi @X-PC w tej kwestii.
jakiś zestaw na 7800X3D + 5070Ti to tak będzie się zaczynał minimalnie od tych 8k przy obecnych cenach RAMów, dysków. A górnej granicy wiadomo - prawie że nie
@neekerit: IMO poczekaj na obniżki. Obecny sprzęt nie jest wcale taki zły. Rok na nim wytrzymasz, a wtedy, miejmy nadzieję, spadną już ceny RAMów i Dysków (reszty pewnie też) bo obecnie to jakaś padaka.
@neekerit: Przez to jak wszystko idzie w technologię, to będziemy sobie tak jeździć od bańki do bańki, raz w górę, raz w dolinę. Wniosek jest taki, że jeśli sprzęt PC jest w danym momencie we w miarę osiągalnych cenach, to wtedy kupować, bo zaraz następna bańka :D
CPU: i5-12400F
GPU: PowerColor Radeon RX 6600XT Fighter 8GB GDDR6
PŁYTA: MAG B660M MORTAR WIFI DDR4 (MS-7D42)
PSU: MSI MPG A650GF 650W 80 Plus Gold
PC CASE: SilentiumPC Ventum VT4 TG
RAM: Kingston FURY 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 Beast Black
FAN: SilentiumPC Fortis 5
SSD: KIOXIA 1TB M.2 PCIe NVMe EXCERIA G2
Myślałem głównie nad wymianą płyta+GPU+CPU+ewentualnie RAM, ale zapewne z tą wymianą będę musiał i tak zasilacz wymienić, więc nie wiem czy już lepiej nie zbudować czegoś od początku. Budżet to myślę, że tak do 8k mogę wydać, ale wiadomo im mniej tym lepiej. Bo paru latach z AMD, jednak wolałbym teraz jakiegoś RTX. Myślałem nad gtx 5070 ti + 7800x3d. Może ktoś składał ostatnio i poleci jakiś zestawik. Chyba że pierniczyć to i poczekać na obniżki. ¯_(ツ)_/¯
#skladamkomputer #pcmasterrace #komputery #pcbuild #pc
@neekerit: a no pewnie, żę polecimy - najbardziej polecamy skorzystać z usługi @X-PC w tej kwestii.
jakiś zestaw na 7800X3D + 5070Ti to tak będzie się zaczynał minimalnie od tych 8k przy obecnych cenach RAMów, dysków. A górnej granicy wiadomo - prawie że nie
Pierniczyć to teraz...