Aktywne Wpisy

Tak się czuję mordy ( ͡° ʖ̯ ͡°) mam poczucie, że nie wyjdę już na prostą (╯︵╰,)
źródło: 1000027452
Pobierz
źródło: 1000019835
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000027452
Pobierz
źródło: 1000019835
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Kupiłem na AllegroLokalnie #thinkpad od Chińczyka za 4.5k, płatność PayU-BLIK, doszedł, wszystko w porządku.
Link do allegrolokalnie
Po ponad miesiącu odzywa się rzeczony Chińczyk i pisze, że PayU nie pzowala mu wypłacić pieniędzy.
Od początku pialiśmy po angielsku.
To jakiś wyrafinowany scam, czy rzeczywiście Pan Chińczyk chce wypłacić pieniądze, a jest to niemożliwe? Jeśli pieniądze będą zaksięgowane na koncie i wyślę te 4000 (lub "kupię" raz jeszcze laptopa), to czy pan Chińczyk będzie miał szansę na żądanie zwrotu poprzednich 4500 zł?
Z allegro kontakt jest mailowy lub pisany przez WhatsAppa XD Nie ma infolinii!
#pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta
źródło: 2137
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@dziabonq: No, prosta rzecz.
@spanzik: Tak, na to wygląda. Właśnie z tego laptopa piszę. Nie ma słowa o zwrocie sprzętu. A można to w samym Allegro zamknąć. Dziwna sprawa.
@nietopies XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: pan kińczyk prałby tak pitos?
nie ufaj losowym Chińczykom bo źle skończysz
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: moje pierwsze skojarzenie, że to jakiś wzorzec na pranie pieniędzy
@Anekito: w takich sytuacjach nigdy nie neguj rzeczywistości, jak odklikasz 'niedostępność przedmiotu', to de facto oświaczasz, że laptop do Ciebie nie dotarł; odeślij chłopa do PayU, niech z nimi sprawę rozwiązuje, skoro wzięli udział w pośredniczeniu płatności między Tobą, a obcokrajowcem, to niech znajdą sposób
@Anekito: napisz do PayU ale wydaje mi się że nie powiqzesz konta bez potwierdzenia z kontem więc fajna akcja i pierwszy raz słyszę także czekam na rozwój :) z racji że masz już sprzęt u siebie.
@Anekito: żaden wyrafinowany, zrobi ci zwrot i poprosi o wpłacenie rzeczonych 4k na konto, po czym tak samo jak w tym przypadku będzie ciął głupa, że nie może wypłacić pieniędzy xD a ty zostaniesz bez kasy i bez towaru, a pan chińczyk zarobiony
Chińczyk oddaje kasę, OP przelewa na inne konto po czym Chińczyk zgłasza allegro, że OP nie oddał laptopa?
@Anekito wygląda jak pranie pieniędzy, ale nie za bardzo rozumiem obieg.
@Anekito: Skontaktuj się z PayU - może warto dać im znać, że taka sytuacja ma miejsce. Jest też szansa, że dowiesz się od nich coś więcej. Niczego nie odsyłaj, nie przelewaj żadnych pieniędzy. To brzmi dość podejrzanie.