Wpis z mikrobloga

Po latach użytkowania patelni z teflonu kupiłem patelnię z stali nierdzewnej. Po tygodniu zastanawiam się czy jej nie oddać ¯\(ツ)/¯

Poszedłem w rozwiązanie budżetowe, za produkt firmy Yato zapłaciłem 90zł.

Smaży się na tym tak sobie, czyszczenie problematyczne, do tego jest ciężka.

Przy okazji chyba ją spaliłem, przygrzałem ją trochę mocniej bo robiłem chlebki pita i teraz jest taka brązowa a spód tak jakby zaczął odchodzić.

¯\(ツ)/¯

#gotujzwykopem #patelnia #recenzja
K-S- - Po latach użytkowania patelni z teflonu kupiłem patelnię z stali nierdzewnej. ...

źródło: fEqE65F

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@K-S-: przesmaż na niej pomidory lub soda+sok z cytryny. Miałeś za zimną patelnie na początku smażenia, a potem nie skręciłeś gazu.
  • Odpowiedz
@K-S-: moja babcia zawsze powtarzała, że jak ktoś ma mało pieniędzy, to go nie stać na tanie rzeczy. Kupiłem porządne stalowe patelnie i mi służą długo, są tylko lekko porysowane na spodzie, ale to normalne. NIc nie przywiera, czyszczą się praktycznie same pod strumieniem wody w zlewie.

¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@K-S-: a, przepraszam, nie wiedziałeś że to trzeba mieć doktorat z patelni, żeby smażyć? W internetach oczywiście piszą że to super i każdy szef smaży na żeliwnej czy tam stalowej i że wystarczy tylko dwie godziny dziennie przygotowania i już możesz przypalić jajko, ale oni mają na to papiery!
  • Odpowiedz
@K-S-: Co prawda nie metal, ale kupiłem kiedyś polecaną tu teflonową patelnie ikea - szybko rozwaliła sie powłoka, a ja używam najtańszej z Pepco (sic!) i o dziwo daję radę.

Siostra raz wymyśliła rodzicom patelnię żeliwną, bo taka ekologiczna, zdrowa i trwała. Rzucili nią w kąt, bo nikt nie ma czasu olejować ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡
  • Odpowiedz
@K-S-: ja mam yato i nic się z nią nie dzieje. Czyści mi się ją mega łatwo, a jeśli zaszajelę i ją przypalę to idzie ją paroma pociągnięciami scrub daddy lub scrub daddy+ pasta Ola- generalnie bez wysiłku tak czy siak. Co do smażenia to faktycznie trzeba się naumieć. Ciężar to kwestia indywidualna, dla mnie to plus. Jedyne, co mnie martwi to nitowana rączka, ale póki trzyma to trzyma. Jeśli
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Kondtrad: @BezNickuOk

Nagrzewam. Ale te poradniki z yt to można sobie wsadzić sami wiecie gdzie. Dużo lepiej smaży się na niej gdy temperatura jest trochę niższa.
  • Odpowiedz