Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego mężczyźni unikają pracy biurowej?
Apropo tematu że #korpo to takie przedszkole dla kobiet to zawsze dziwiło mnie czemu tak mało chłopów wybiera pracę biurową? Skoro to bullshit job to przecież lepiej mieć lekką pracę za fajną kaskę, popijać kawę i robić w cywilizowanych warunkach a nie tyrka w brudzie i w pyle ku chwale janusza. Ktoś w sumie wyjaśni ten fenomen? Bo można mówić że kobiety idą na łatwiznę ale w sumie pytanie czemu chłopy sami sobie utrudniają xd?

#praca #przegryw #niebieskiepaski #rozowepaski #robpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Dlaczego mężczyźni unikają pracy biurowej? Ⓘ
Apropo tematu że #korp...

źródło: 0346c2d59d629272cdb62fbbbdf4acd9710217b983185228fe66fcbc15a140ad

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

o zawsze dziwiło mnie czemu tak mało chłopów wybiera pracę biurową?

@mirko_anonim: co to za bullshit sobie wymyśliłeś? Jest masa zawodów biurowych w których mężczyźni stanowią znaczny odsetek lub wręcz większość
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to najczęściej bardzo toksyczne środowiska, dlatego kobiety tak świetnie się tam odnajdują. Pracowałem jako jedyny facet z pięcioma kobietami w zespole, nad nami była baba dyrektor (też bardzo toksyczna). Początkowo byłem jakimś medium u którego babska op3rdalały się wzajemnie, ale później, przez permanentnie bierną postawę w tym wszystkim (miałem mode przyjść, zrobić swoje i wyjść, a nie bawić się w całą otoczkę tych babsk) i tak mi się oberwało
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dużo kobiet jest całkiem inteligentna i się nadaje akurat do takiej pracy. U mężczyzn jest mnóstwo idiotów, który nie potrafią skończyć podstawowych kierunków, nie ogarniają nawet prostej pracy z excelem i odpadają od razu na rekrutacji (patrz wyżej "łeee łeee rekruterzy mnie nie chcieli" = byli za głupi do tej roboty, ale muszą sobie to jakoś wyjaśnić żeby ego nie oberwało), ale też dużo wymiataczy, który nie pójdą na
  • Odpowiedz