Wpis z mikrobloga

@nedraer jestem z “Gór” i takie lasy powodują u mnie dziwne uczucie niepokoju. To znaczy u mnie jak zgubisz się w lesie to pójdziesz w dół i dojdziesz do cywilizacji, opcjonalnie w górę i zobaczysz gdzie jesteś. A w płaskich lasach w końcu gdzieś wyjdziesz, tylko okaże się, że w jedną stronę jest 300m lasu, a w drugą 20km xD
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista autentycznie kiedyś miałem lekki niepokój na grzybach, wchodzę w las i mówię wiem ze idę wzdłuż asfaltu wiec skręcę 200m i mam punkt orientacyjny, nie zauważyłem jak droga skręciła w drugą stronę, znaczy zauważyłem bo samochody ucichly. Oczywiście telefon zero zasięgu nawigacji mimo zostawienia pinezki i pobrania map offline. Trochę zeszło ale udało sie wrócić przed zmrokiem
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: To ja człowiek z lasu mam odwrotnie na zasadzie, że w lesie odpoczywam i czuję spokój ale pojechałem w góry to nie były jakieś duże góry bo sądeczczyzna zszedłem innym szlakiem obok miasteczka nie tym dla NPC tylko takim innym i boy oh boy trasa ja wiem 4 kilometry a tam dziki sarny jelenie, jakieś coś pohukuje, dobrze, że niedźwiedzia nie spotkałem. A u nas to luz możesz iść
  • Odpowiedz
  • 2
@vanitydomain: Dzięki.

@TypowyDaltonista: Też trochę tak mam. Wystarczy, że jestem na tyle w głąb, że drzewa przesłaniają to co na zewnątrz. Chociaż ten las to ma akurat ~1km szerokości.

@barber-barberski: Właśnie jeszcze jak coś słychać to dobrze. Parę razy mnie zaskoczył łoś wychylający się zza drzewa. Może i to wielkie, ale jak się nie rusza to ciężko wypatrzyć.
  • Odpowiedz
@LeslieDancer właśnie niestety, dlatego cieszy mnie, że dookoła siebie mam park krajobrazowy i tereny natura 2000 więc jeszcze jako tako się dba o te lasy
@barber-barberski to ja okolice bielska białej, ale bardziej na zachód i idąc przez las zdarza mi się spotkać, jakąś sarnę, jelenia czy innego dzika. Raz udało mi się na 10 metrów do stada saren chillującego na łące podejść, ale lasy w mojej okolicy są całe
  • Odpowiedz