Wpis z mikrobloga

Zamówiłem telefon z jednego ze sklepów, dostawa miała być jutro, a dziś znalazłem go w papierowej kopercie pod drzwiami.

Fajnie, jakby kurierzy rozróżniali wartość i zawartość paczek. Jest jednak mała różnica od rzucenia skarpetek pod drzwi, a przesyłki z telefonem.

#zalesie #kurier #kurierzy #inpost
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@robertx To niech nie rzuca paczką i nie zostawia jej w miejscu ogólnodostępnych. Paczkę zamówiłem ja z dostawą na jutro, bo wiedziałem że będę w domu, a nie jako prezent dla kogoś przechodzącego sobie po klatce.
  • Odpowiedz
@tojapaweu: Ja mam takiego z DHLa. Rzucił mi pod drzwi zza ogrodzenia paczkę z telefonem, a jak spodnie dresowe przywiózł to trąbił żeby wyjść. To chyba celowe. Mam też taki magazyn DPD pod Ostrołęka, że jak coś zamawiam to przychodzi przepakowane lub oklejone ich taśmami i kurier z mojego oddziału zawsze że wstydem przywozi mi paczkę.
  • Odpowiedz
  • 0
@niegwynebleid Dokładnie, wyszedłem z założeniem, że ktoś może okraść paczkomat.

Nie wiem czego nie rozumiesz, że wymagam tak wiele, aby przesyłka o wartości blisko 7 tysięcy trafiła w moje ręce, a nie została rzucona pod drzwi.
  • Odpowiedz
@tojapaweu: a skąd on ma wiedzieć co jest w paczce. Jak nie jest napisane nigdzie to dla nich to po prostu paczka

Mogłeś sobie zamówić pocztexem do rąk własnych do konkretnej godziny ze sprawdzeniem zawartości i miałbyś do ręki do 24h od wysłania. Przesyłka by kosztowała z 70zl ale miałbyś jak sobie życzysz
Wybierasz najtańsza opcje to licz się z jakością usługi najnizsza. Na telefon za 7k stac, a na
  • Odpowiedz
@tojapaweu: za to się płaci dodatkowo
Trzeba być totalnie odklejonym Januszem aby w czasie największego szczytu świątecznego wybierać najtańsza przesyłkę jak się da i oczekiwać normalnie wykonanej usługi. Niech się gość cieszy że w ogóle dotarła ta paczka i nie była rozwalona bo to już duży sukces
  • Odpowiedz
@tojapaweu: o tym że skoro paczka jest wartościowa i ci na niej zależy to trzeba było się skontaktować że sprzedającym aby wysłał Ci to inaczej. Czyli z dodatkowymi opcjami.
Jak do konkretnej godziny to już Ci zapewnią gwarancję że paczka będzie następnego dnia. Do rąk własnych.. Czyli kurier może wydać paczkę tylko tobie. A nie komu innemu czy gdzieś zostawić.
Sprawdzenie zwartości aby obejrzeć przy kurierze czy nie jest uszkodzone
  • Odpowiedz
@tojapaweu: to jest oczywiście karygodne, ale typie, po coś masz aplikację na telefonie, prawda? Dostałeś w niej powiadomienie o tym, że paczka jest wcześniej niż myślałeś wydana do doręczenia. Jak wiedziałeś, że cię nie będzie to mogłeś ją z jej poziomu przekierować do paczkomatu, albo do sąsiada.
  • Odpowiedz