Wpis z mikrobloga

@PodniebnyMurzyn: utrzymanie premium jest premium nawet po 20 latach jak chcesz mieć sprawny samochód a te 60k wkłada się przeważnie latami co daje kwoty typu średnio 1000-2000 miesięcznie i wtedy się tego tak nie czuje

wychodzi indolencja finansowa

zakup premium inaczej niż w salonie tym właśnie jest
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: nie ma normalne premium wszystkie premium (czyli nie Volvo lub E90) a limuzyny bardziej jak BMW 7 czy s klasa czy jaguar czy inne Maserati tyle właśnie kosztują jak chcesz sprawny

to ja po pierwszej naprawie bym go sprzedał w p------c

a to tak wielu robi potem ten samochód jest trupem za 6k kupionym przez człowieka średnio rozgarniętego z małego miasta
  • Odpowiedz
Cayenne często ma ten cykl kilku właścicieli w rok którzy się poddali i sprzedali dalej jeszcze bardziej zepsute i wady są tylko ukryte
  • Odpowiedz
@vieniasn ale ja nie rozumiem, skoro chłop taki bogaty na naprawy miał 60k, to nie lepiej kupić odrazu takiego za 60k i nie wydawać na naprawy (bo nie wierzę, że z każdym autem premium za 60 k się jeździ co miesiąc do mechanika xD) i jeździć nim a nie koczować pod serwisem w oczekiwaniu na zrobione auto

No ja nie wiem, bogaci ludzie nie kupują auta za 20k, tylko niezamożni jakoś
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn:

bo nie wierzę, że z każdym autem premium za 60 k się jeździ co miesiąc do mechanika xD

to się jeździ kilka razy w roku na przykład na naprawę skrzyni za 21500 albo uszczelek pod głowicami za 7600 albo regeneracja skomplikowanego systemu za 6800 i nagle się robi 60k
  • Odpowiedz