Wpis z mikrobloga

Potrzebuje pomocy, bo nie wiem, czy jestem jakis uposledzony czy co.

Mam do zrobienia migrajce wordpressa z #atthost na #homepl
Na Atthost hostowana jest poczta/domena/baza/ftp, wszystko docelowo ma trafic na home.pl

No i co, podpialem domene, z tym bez problemu, chcialem zabrac sie na Wordpressa i zaczac od bazy danych, wszedlem na phpmyadmin z Atthost, wyeksportowalem baze, wazy jakies 260 MB, zzipowalem ja, probuje importowac do phpmyadmin po stronie home.pl i jestem zasypywany sql server went down albo 500tkami non stop.

Probowalem tez przez SSH to ogarnac, ale tam mam podobne historie, teraz juz mam idiotyczny pomysl, zeby te baze pociac na 150 tysiecy kawalkow i albo hurtem je puscic przez SSH albo przez GUI one by one importowac, ale cos mi podpowiada, ze to jest bardzo glupi pomysl.

Jakies pomysly, jak to ogarnac najsensowniej?

#hosting #www #stronainternetowa
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziend0bry: Bazę możesz spakować np do tar.gz i wtedy będzie ważyć dużo mniej i wstawić. Bazę też możesz wstawić na serwer i zaimportować komendą w ssh: mysql --user uzytkownik -p NazwaBazy < NazwaPlikuZBaza.sql
  • Odpowiedz
Jak w phpMyAdmin masz http 500 to amen i raczej nic na to nie poradzisz bez wsparcia BOK, możesz ewentualnie próbować ponownie lub jak mówisz, podzielić na części i w ten sposób to zautomatyzować. Po SSH też Ci zwraca jakieś errory? Nie mają tam w home jakiegoś limitu uploadu pliku .sql?
  • Odpowiedz
A czemu nie zrobisz tego po bożemu? mysql_dump - zrzucasz dane (jak nie wejdzie za jednym to masz przełącznik --extended-insert=FALSE). Potem przenosisz sobie pliczek (lub jak masz publicznie dostęp do MYSQL to po prostu mysql -h adres -u user -pPASŁO < plik.sql i powinno zatrybić bez jakichś phpmyadmin.

Kopiowanie pliku SQL na spokojnie zrealizujesz mc/ftp/sftp/scp jeśli dostep do MYSQL jest niemożliwy z zewnątrz.
  • Odpowiedz