Aktywne Wpisy
Deklitoryzator +183
źródło: 1000025895
Pobierz
NadwornyPanicz +19
Brzozka to geniusz. Prawdziwy geniusz marketingu. W zbiorowej świadomości polskiego spoleczeństwa Inpost był polską firmą. Ludzie zamawiali przez Inpost ze względu na jego polskość. Cieszyli się, gdy Inpost wchodził na "zagraniczne" rynki. Ludzie w komentarzach cieszyli japę, bo hehe polska ekspansja.
#gielda #biznes #polska #inpost #pieniadze #marketing
#gielda #biznes #polska #inpost #pieniadze #marketing
źródło: image
Pobierz

Kiedyś myślałem, że jako kupujący "ominę" tę podwójna prowizje zatrudniając sobie swojego agenta. Albo przynajmniej sprawię że będzie pracował w moim interesie. Myślałem sobie że skoro i tak mam płacić, niech choć coś dla mnie zrobi i weźmie na siebie szukanie fajnego mieszkania. A jak znajdzie coś ciekawego to w ramach "solidarności zawodowej" dogada się z tym drugim agentem. Naiwne? Oczywiście. Taki ananas umowę chętnie podpisze, ale nie będzie niczego szukał - pokaże tylko co sam ma w ofercie żeby i tak skasować z dwóch stron a potem #wyjebongo.
Pośrednicy to tajni agenci deweloperuchow. Mają za zadanie tak obrzydzić zakup mieszkania z rynku wtórnego żebyśmy wszyscy z wdzięcznością pobiegli do biura sprzedaży i oszczędzili na prowizji i PCC.
#posrednicy #rynekwtorny #takaprawda #deweloperka
źródło: 1000015789
Pobierz-potrafisz wymienić wszystkie osiedla i ich połozenie w mieście w którym działasz?
-masz pojęcie jak oblicza się powierzchnię użytkową mieszkania przy skosach?
-wiesz kiedy można a kiedy nie podłączać okap do kratki wentylacyjnej?
-Wiesz co to jest WLZ i jaki jest przydział mocy w mieszkaniu,które sprzedajesz?
-Wiesz co to jest rama H i czym charakteryzuje się
-Sprawdzasz w ogóle,które mieszkania w budynku są nadal komunalne a które własnościowe?
-wiesz co to jest w ogóle gładź polimerowa? Wiesz w ogóle co jest na ścianie w mieszkaniu,które sprzedajesz lub którego szukasz?
-masz jakiekolwiek pojęcie o instalacji sanitarnej w mieszkaniu? Rodzajach rur? Ty w ogóle potrafisz
Odpowiadając, tak jako inwestor jestem w stanie wymienić wszystkie osiedla w 3 miastach, w których głównie działam, znam zabudowę, układy mieszkań, technologię wykonania, gdzie jest jaki konkretny problem (szkody górnicze, prusaki w blokach, patologia, wysokie czynsze, inne ważne czynniki w okolicy wpływające na atrakcyjność danego osiedla.)
Co do robactwa, nie wiem jak to wygląda w twoich okolicach, ale u mnie robactwo
1.Przejście po bloku nic nie da.Pluskwy nie biorą się z brudu i mogą wystąpić nawet na luksusowych osiedlach.Masz dokładnie sprawdzić mieszkanie,łącznie z zajrzeniem do kontaktów.Gdybyś miał o tym jakiekolwiek pojęcie,wiedziałbyś że są nawet firmy DDD dysponujące psem tropiącym,wykrywającym pluskwy (koszt usługi 450 zł).Nie masz pojęcia jakie konsekwencje niesie ze sobą choćby jedno zapluskwione mieszkanie w bloku.Trzeba powiadomić wszystkich sąsiadów i zrobić oprysk
Nie miałem do czynienia z pluskwami, wiem że są one bardzo problematyczne, co nie zmienia faktu że przez rozmowę z sąsiadami można się takich rzeczy dowiedzieć czy były tego typu problemy czy
Podsumujmy naszą dyskusję:
- Najpierw błędnie oceniłeś że jestem pośrednikiem
- Stwierdziłeś że wszyscy pośrednicy to naciągacze nieznający się na nieruchach
- Kolejno napisałeś że nie mam pojęcia o swojej pracy XDDD
- Stwierdziłeś że SChE to nic nie