Wpis z mikrobloga

jadę takim starym dafiskiem 250km i wracam na pusto

@sikpi: weź może chociaż wstąp do biedronki i kup trochę wędliny, bułek, ITD, żeby tradycji stało się zadość.
  • Odpowiedz
@sikpi: @Dzesidzejms Weżciemi wytłumaczcie czym sie róznią te ciągniki miedzy sobą oprócz mocy. Bo ciągle słysze ten fajny , ten c-----y, ten taki, a dla mnie to wyglądają tak samo tylko światła inne¯\(ツ)/¯ Wyposażenie kabiny czy funkcje wszystke mają chyba bardzo podobne?
  • Odpowiedz
Gusta i gusciki, wydaje mi sie ze mógłbym zarabiać troche mniej a miec ładniejszy ciągnik, inny woli hajs i byle jaki ciągnik, kazdy ma inne oczekiwania i gust
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: Ciagnik ma regulowane wymiary więc wielkościa sie nie rożnią poza dafem XG ktory niedawno miał nową odsłone i jest kilka cm dłuższy. co do wygody masz do wyboru kabina na poduszkach, kabina na spreżynie, rama na poduszkach, rama na resorze, koła sa conajmniej 3 rozmiary i rożne szerokości. wszystko to sprawia że niby taki sam ciagnik a jedzie inaczej, do tego dochodzi skrzynia volvo ma coś w stylu dsg,
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: No klimę, teraz we włoszech klamot może chodzic właczony chyba 7 minut to bez takiej klimy mogą ci mandat wkleić bagiet jakbys im podpadł. u nas tak samo auto może być włączone max minutę na biegu żeby je rozgrzać, a co do ogrzewania to masz suche webasto które bierze ropke i dmucha przez rurę, masz mokre które ogrzewa płyn chłodniczy i dmucha z kratek nawiewu, jest też opcja ogrzewania
  • Odpowiedz
@sikpi: to mega się opłaca! Pewnie z 3k przytuli taki prywaciarz. 500km spalanie 30l to z 750zł paliwo, 800zl brutto wypłata i Amortyzacja I z 1k na plus netto
  • Odpowiedz
@sikpi: ja jeszcze sralem do zwira to nie raz sie j----o z paryza na puścioszka do rotterdamu na zaladunek frigo, takie byly zlote czasy

Rekordowo to j-----m z montpellier do do antwerpi, transport sie oplacal

Z Czech do domu to sie nawet ladunkow nie szukalo bo szkoda bylo zawracac d--y.
  • Odpowiedz