Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki wygrałem w totolotka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może nie jest to ten najlepszy gdzie przelewają na konto miliony ale za to taki który wygrywa tylko 2 tysiące osób rocznie i nazywa sie glejak. #rozdajo nie bedzie xD
Człowiek jeszcze dwa miesiące temu żył z nieświadomością i przyjacielem w płacie czołowym który czekał żeby przypierdzielić pewnego dnia z utratą przytomności. Szybka wycieczka na SOR, rezonans magnetyczny i biopsja żeby dowiedzieć się z czym mamy do czynienia.

Aktualnie jestem na wczasach w szpitalu onkologicznym na radioterapii żeby naświetlając zmniejszyć guza, a później zaczynam chemioterapie. Dwa miesiące w szpitalu od początku grudnia do końca stycznia to człowiek ma troche czasu żeby odpocząć, pooglądać filmy i poczytać książki. Dni tak szybko umykają że zaraz wigilia, a nawet dobrze jednego serialu nie skończyłem. ()
Najgorsze jest oglądanie #ksiazulo bo człowiek ciągle myśli że zjadłby jakiego super kebaba, a tu lipa. Zostaje dieta szpitalna i smaczki z szafki xD
Ogólnie na oddziale straszna geriatria i będąc w miarę młodym to na towarzystwo nie ma co liczyć ale mając dobry inernet jest co robić.
Dla ciekawskim wrzucam link jak wygląda radioterapia. Jakby ktoś miał jakies pytania to piszcie bo mam czas żeby poodpisywać.
#heheszki #onkologia
dawid131 - Mireczki i Mirabelki wygrałem w totolotka.  ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może nie jest to t...

źródło: IMG_20251220_165115416_HDR

Pobierz
dawid131 - Mireczki i Mirabelki wygrałem w totolotka.  ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może nie jest to t...
  • 242
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Powodzenia, widzę że humor dopisuje, a z tego co wiem nastawienie psychiczne ma niebagatelne znaczenie przy walce z chorobą
  • Odpowiedz
  • 5
@mvmxks: trochę źle to napisałem. Upadłem na jakieś sekundy pewnie ale kolejne co pamiętam to jak sanitariusz pomagał mi się ubrać w bluzę, trochę karetki i wszystko w takich przebłyskach do rana. Wymaz z tyłka na covid xD
Prywatne luksusy to to co na łóżku leży i szafce w leczenie e centrum onkologii Łukaszewicza państwowo. Zaraz po diagnozie zostajesz pacjentem onkologicznym i dostajesz karte Dilo. Sprawdź sobie w internecie.
@
  • Odpowiedz
  • 0
@mvmxks: w październiku trafiłem do szpitala z utrata wiec trochę krócej ale potem się czeka na miejsce w szpitalu onkologicznym, konsylium, badania itd
@Hespar jedeendziadek rak krtani nikotynowy, drugi rak kości to coś tam w rodzinie bylo
  • Odpowiedz
Mirku, trzym się. Nie będę się mądrzył, co to jest za choroba bo Ty sam to dobrze wiesz. Dobrze że masz pozytywne nastawienie. Bydgoszcz to chyba najlepsze miejsce na leczenie tego gówna. @Hespar poza promieniowaniem jonizującym nie wiadomo. Jest teoria, że silne chemikalia, używane np. w przetwórstwie skór powodują. I mam tego potwierdzenie. Bliska mi osoba pracowała w garbarni w młodości, po wielu latach wykryto u niej glejaka wielopostaciowego. Podczas leczenia
  • Odpowiedz
@aa-aa: Objawy przy guzach mózgu zależą od lokalizacji, ponieważ różne części mózgu odpowiadają za różne funkcje poznawcze. Sam jestem po usunięciu guza mózgu i na wczesnym etapie miałem takie chwilowe ataki, napływy myśli, przypominały mi się jakieś pozlepiane obrazy z przeszłości, wbrew mojej woli, po chwili to mijało. Generalnie olałem to aż po roku, może więcej, guz doprowadził do krwiaka mózgu (dość silny ból głowy), wtedy to na tomografie stwierdzono
  • Odpowiedz