Wpis z mikrobloga

@TheSznikers czekaj czekaj, czy na tych paskach kredowych jest wwiew czy wywiew? Czy po prostu zakryłeś sobie wlot/wylot powietrza kładąc kompa na plecach? ( ͡º ͜ʖ͡º) Dodatkowo wiesz, że ciepłe powietrze z grafy zawsze idzie do góry?

( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@kjungst Tak dokładnie te trzy wciągają do obudowy powietrze od spodu, ta obudowa ma tam otwory plus wyższe nóżki. A karta to wiadomo może będzie cieplejsza o dwa stopnie
Ale mam plan dołożyć wentylatorów po bokach.
  • Odpowiedz
@TheSznikers: zamiast stawiać go na ławie i blokować wlot powietrza, wolał bym zamontować nóżki do obudowy na rogach.

Po za tym mimo że jestem fanem czarnych, zamkniętych obudów bez żadnego RGB to przyznam że bardzo ładnie to sobie zrobiłeś.
  • Odpowiedz
  • 0
@HammerWZZN Ta obudowa fabrycznie ma możliwość takiego ustawienia, jest symetryczna góra dół więc można ją ustawić na trzy sposoby.
Standardowo
Tak jak teraz leżąco
Oraz do góry nogami
  • Odpowiedz
@TheSznikers: zlituj się, chociaż postaw to na jakichś nóżkach, przecież nie masz dostępu do świeżego powietrza, nie będziesz miał wymiany w ogóle w środku, na dodatek wentylatory padną po roku bo będą próbowały wtłoczyć powietrze a nie będą miały z czego bo stolik zasłania więc będzie się tworzyło podciśnienie, a te temperatury co przesłałeś to chyba są dla wyświetlania pulpitu, odpal jakąś grę i wtedy temperatury pokaż
  • Odpowiedz
@TheSznikers: Najlepiej z dołu na górę i jeden mniej wentyl wyciągający zawsze. Tak jak masz teraz najlepiej by było z przodu na tył i te kratki po bokach uszczelnić. Ogólnie p-----l to z mojego doświadczenia to c--j w te 3-8°C, bo te k---y wentylatory szumią i w-------ą tylko. Ja mam 3 wentyle 140mm i wyłączyłem 2 przednie, działa tylko tylni na 400rpm. Lipa bo kurz zasysa przez kratki
  • Odpowiedz
@TheSznikers obciąż kompa czymś wymagającym. Furmark plus jaki CPU stress test, np prime95. . Jak będziesz miał CPU + GPU na 100% przez 10 minut to będziesz mógł powiedzieć że temperatury są ok ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@kjungst Dołożyłem 4 wentylatory 140mm dwa na lewo wlotowe i dwa po prawej wylotowe.
Ustawiłem testowy rendering i CPU dobił do 79°c przy 1400rpm na CPU i 1000rpm wentylatorów w obudowie. Nie ma co przesadzać że to piekarnik jak sam producent propsuje takie ustawienie tej budy.
  • Odpowiedz