@Metris: Po co, skoro to wciąż pomnażany kapitał? rosyjski bank centralny nie tylko stracił bezpowrotnie ten kapitał, co stracił majątek wynikły z obrotu tymi środkami. Był już o to kwik ruskopiteków, jakieś 1,5 roku temu była to jedna z wielu ruskich czerwonych linii, miszka. Rosja nie odzyska tego kapitału, podobnie jak nie odzyska klientów w krajach zachodnich. Wszystko się kręci wokół ruskich marzeń i wokół ruskiego zaprzeczania rzeczywistości :)
Ukraina potrzebuje pieniędzy na przyszły rok tu i teraz.
@Metris: Ukraina dostaje pieniądze i pomoc cały czas. Unia Europejska ani razu nie wykazała się brakiem solidarności względem Ukrainy. To też nie jest tak, że w kuluarach Parlamentu Europejskiego i Rady Europejskiej, opcja przekazania owego rzeczonego kapitału, należącego wcześniej do Rosyjskiego Banku Centralnego, była jedyną braną pod uwagę opcją - przekazanie tych środków po prostu było opcją najgłośniejszą medialnie, ale nie
@Metris: może będzie, moze się spłaci. Fakt jest taki, ze powstrzymanie kraju agresorów i morderców warte jest każdych pieniędzy. Ktokolwiek ruskich broni ma kręgosłup moralny na poziomie dna.
@Metris: powinni wprowadzić w życie ten pomysł, że cały zamrożony kapitał jako pożyczka dla Ukrainy z warunkiem, że spłata dopiero wtedy kiedy rosja wypłaci reparację za napaść
dostałam bojowe zadanie i mam przygotować playlistę z hiciorami na wesele kumpeli i stresuje się jakby zależało od tego moje życie (mam na to 7 miesięcy a już spędza mi to sen z powiek)
#ukraina #rosja #szwecja
źródło: 1000056268
Pobierz@mleko3-2procent: już cztery lata czekam na przekazanie zamrożonych rosyjskich aktywów dla zaatakowanej biednej Ukrainy.
@PomidorovaLova: Ukraina potrzebuje pieniędzy na przyszły rok tu i teraz.
UE da "pożyczkę" Ukrainie powiększając własny
@Metris: ilu?
@pasta_alla_carbonara: samych niemieckich firm, lub jej oddziałów działa w Rosji 1400. Robią wspólny obrót rocznie wysokości 20 mld euro.
@Metris: Ukraina dostaje pieniądze i pomoc cały czas. Unia Europejska ani razu nie wykazała się brakiem solidarności względem Ukrainy. To też nie jest tak, że w kuluarach Parlamentu Europejskiego i Rady Europejskiej, opcja przekazania owego rzeczonego kapitału, należącego wcześniej do Rosyjskiego Banku Centralnego, była jedyną braną pod uwagę opcją - przekazanie tych środków po prostu było opcją najgłośniejszą medialnie, ale nie
@PomidorovaLova: niezłe copium, wcale wszystko teraz nie idzie przez proxy
@PomidorovaLova: niezły fikołek UE. A prawda jest taka, że to wspólny dług UE będzie powiększony. A wiele krajów UE już jest mocno zadłużonych.
@murdoc: aha, to po co ruskie tankowce bez bandery pływają po całym świecie szukając klienta? Nie mogą znaleźć swojego proxy na google maps?
@Metris: gruwer musisz spuscic z nerwów, wsadz se między sztahyty czy coś