Aktywne Wpisy

Janek_dzbanek +846
#skoki #sport #mediolan2026 #polska
Historyczna lista obecności! SREBRNY MEDAL DLA KACPRA TOMASIAKA NA IGRZYSKACH OLIMPIJSKICH MEDIOLAN 2026 NA SKOCZNI NORMALNEJ!
Historyczna lista obecności! SREBRNY MEDAL DLA KACPRA TOMASIAKA NA IGRZYSKACH OLIMPIJSKICH MEDIOLAN 2026 NA SKOCZNI NORMALNEJ!

annlupin +32
siedze se jusz herbatke wypije potem może w gre pogram ale nie wiem a co uwas
źródło: annlupin0001234
Pobierz

1. Co sądzicie o takim projekcie i ukladzie? Ma jakieś istotne wady na pierwszy rzut oka?
2. Jest tu 150 metrów powierzchni użytkowej. Czy wedlug Was jest sens wydać więcej $ i budować 200m? Ten projekt wydaje się mega pojemny jak na te 150 metrów, bo pokoje są duże, salon spory. W sumie jak patrzymy na projekty które mają 200m to nie wydają się te domy dużo większe - pokojów w większości tyle samo, salon też podobnej wielkości.
3. Ile może wynieść realnie budowa takie domu (mazowieckie, weźmy pod uwage dwie opcje - gotowa ekipa albo zalatwianie majstrów samemu - jednak bez pracy fizycznej wlasnej)
4. Macie inne projekty do polecenia? 150-200m, dwustanowiskowy garaż, 2-3 lazienki, minimum 5 pokoi plus salon
#budowadomu #projektydomow #budowa #architektura #kiciochpyta #pytanie #budujzwykopem #budownictwo #dom
źródło: Zrzut ekranu 2025-12-20 182448
PobierzKuchnia o głębokości 50cm - wstawisz pewnie 62-65cm. Przyjmij że każdy chce cie oszukać.
Do do kosztów, jeśli zlecony:
Właśnie zbudowałem sso 225m zabudowy (180 użytkowej). Za
@thcl: to szambo ma jeszcze bunkier w gratisie? Chyba niezbyt rozważnie dobierasz wykonawców.
Robocizna 2k (zapewne doatkowe 1/2 ukryyte w zbiorniku)
Poddasze (wynik WZ z dachem 30' zamiast planowanych 12', nie bylo planowane) ma 50m2 po podłodze z wysokością powyżej 2.2m a 80 od 1.3m - poddasze to srefa rekreacyjna. pomieszczenie wygaldające jak garaż to sala kinowa. pokoj dziecka z 2 stref - sypialnia z dostepem do łazienki i garderoby. dzienna z wyjsciem na taras. W sypialniach
źródło: image
PobierzTo co mi się rzuciło, i co może generować koszty w przyszłości/problemy
1) Ten garaż to jest jednostanowiskowy ewentualnie samochód plus motocykl ale nie za duży :-)
2) Dach- te wystające rzeczy są mega ładne ale ciężko znaleźć firmę która takie rzeczy dobrze zrobi- to samo z płaskim dachem nad garażem. Kolega miał analogiczną sytuacje tylko dach czterospadowy i garaż też wysunięty i płaski dach. To ta płaska część go kosztowała
Z materiałem jest dokładnie jak piszesz, dzwonić, dzwonić. Brać lokalsow - często da się dogadać, żeby wszyscy byli zadowoleni.
Sam akurat buduję dom, robiłem projekt indywidualny, ale to głównie dlatego, że chciałem mieć miejsce do majsterkowania
Bo dopłata do projektu indywidualnego będzie mniej kosztować niż zrobienie 1/3 tej ramki betonowej przy salonie, albo tyle co 1 z 6 jaskółek na dachu.