Wpis z mikrobloga

Chciałbym sobie popykać znów w #rdr2 na #xbox i ogólnie gra mi się podoba ale powiedzcie mi jedno: Czy to w tej grze normalne że celowanie na padzie jest tak trudne? I żeby była jasność gram dużo na padzie i w żadnej innej grze tak nie miałem, jakby chodziło z delikatnym opóźnieniem. Nie jest to kwestia urządzenia bo na PS4 miałem to samo. Trzeba się przyzwyczaić czy zmienić jakoś ustawienia? Ktoś kiedyś mówił że gry od Rockstar tak mają a ja czuje się jakbym no nie potrafił w to grać.

#reddeadredemption2
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szarley: też tak miałem za pierwszym razem xD dopiero w 4 chaptrze to odkryłem. Masz takie spowolenienje czasu i jak wynaksujeez to możesz oznaczać cele. To bardzo ułatwia gre, aż wstyd używać xD
  • Odpowiedz
@szarley: strzelanie w RDR2 jest trudne nawet na PC.

Jak kolega wyżej zauważył - w kryzysowych sytuacjach korzystaj z dead eye. Ale nie częściej, bo gra stanie się za łatwa.
  • Odpowiedz
@szarley: Niestety strzelanie w GTA V i RDR2 na padzie to jest padaka. Rockstar w to nie umie. Jak ktoś chce grać bez żadnych wspomagaczy, to odczuwalne jest jakby opóźnienie, taka siermięga. Oczywiście da się grać, ale w porównaniu z celowaniem w innych grach, to imo słabo wypada pod tym względem.
  • Odpowiedz
@szarley: Nikt nie lubi, to trzeba przełamać i sie nie poddawać.
Jeśli cos to przejdź na pc ale wszyscy wolą grać na padzie.
Po fabule prawie na 100% poszłam na miliard godzin na rdr online, wiem co mówie. A początki były takie że po 1 rozdziale rzuciłam gre na rok. 1 rozdział trzeba przeżyć, jakoś a potem sie wyluzować.
  • Odpowiedz