Aktywne Wpisy

LaudatorLibertatis +161
Widzę, że idzie szerokie oburzenie w sprawie Majtczaka na adwokatkę, która powiedziała o kolizji, a sędzia ją poprawiła, że to wypadek bo były ofiary śmiertelne. Więc dzisiaj w #maszprawo o wypadku, kolizji i czy to oburzenie ma sens.
Kolizja i wypadek to różne pojęcia NA GRUNCIE PRAWA KARNEGO.
KOLIZJA to wykroczenie z art. 86 k.w. Mamy tylko uszkodzone auto lub lekkie obrażenia (gojące się do 7 dni). WYPADEK to przestępstwo z art.
Kolizja i wypadek to różne pojęcia NA GRUNCIE PRAWA KARNEGO.
KOLIZJA to wykroczenie z art. 86 k.w. Mamy tylko uszkodzone auto lub lekkie obrażenia (gojące się do 7 dni). WYPADEK to przestępstwo z art.
źródło: 629442429_1415979310229719_4732243898851729605_n
Pobierz
saintie +4
nigdy w zyciu nie zaufam komus kto ma fiuta

Czego oczekuje:
Ram minimum 16 GB, więcej to lepiej
Podświetlana klawiatura - fajnie byłoby mieć, choć nie jest to must have
Rozmiar preferowany 15 cali, może być mniejszy, ale większy nie
USB C - żebym mógł podpiąć do stacji dokującej
Laptop będzie służył głównie do przeglądania internetu, jakieś pracy na dokumentach, itp, plus sporadycznie gry. Przy czym gry to najczęściej jakieś starsze RTS, stąd zastanawiam się czy jest potrzeba brania dedykowanego GPU, czy integry mają już fajna wydajność. Widzę że w tej cenie jest trochę biurowych z Quadro P1000, w laptopach typowo gamingowych mam obawy co do czasu pracy na baterii
Obecnie mam laptopa z i7-4810mq i GPU HD8790M, fajnie jakby był lepszy wydajnościowo
Budżet - wstępnie 1000-2000 zł
#komputery #laptopy #laptop #cokupic
Kasa to nie problem, rzecz w tym że mam komputer w miarę mocny i się zastanawiam czy pakować kasę w laptopa, ktorego chcę mieć bardziej ze względu na wygodę(nie muszę
Możesz kupić refurba z gwarancją na rok, lub poszukać czegoś samemu.
Mi się udało kupić ThinkPada z i5 siódmej generacji za 280pln z upadłej firmy.