Wpis z mikrobloga

Macie jakieś konkretne modele używanych laptopów do polecenia?
Czego oczekuje:
Ram minimum 16 GB, więcej to lepiej
Podświetlana klawiatura - fajnie byłoby mieć, choć nie jest to must have
Rozmiar preferowany 15 cali, może być mniejszy, ale większy nie
USB C - żebym mógł podpiąć do stacji dokującej

Laptop będzie służył głównie do przeglądania internetu, jakieś pracy na dokumentach, itp, plus sporadycznie gry. Przy czym gry to najczęściej jakieś starsze RTS, stąd zastanawiam się czy jest potrzeba brania dedykowanego GPU, czy integry mają już fajna wydajność. Widzę że w tej cenie jest trochę biurowych z Quadro P1000, w laptopach typowo gamingowych mam obawy co do czasu pracy na baterii
Obecnie mam laptopa z i7-4810mq i GPU HD8790M, fajnie jakby był lepszy wydajnościowo
Budżet - wstępnie 1000-2000 zł

#komputery #laptopy #laptop #cokupic
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MamByleJakiNick: szczerze? omijałbym wszystkie budżetowe laptopy jeśli nie chcesz się denerwować... serio. nawet dzisiejsze przeglądarki i strony dowalą temu komputerowi tak że cofniesz się do 1998 roku. Podejście "komputer tylko do stron" już się zestarzało, stety/niestety źle.. chociaż coś za 3tys poszukaj :) oczywiście to moja opini, ale już przerobiłem takie sytuacje w rodzinie.
  • Odpowiedz
  • 0
@ShpxLbh tu jak coś to mowa o używanym laptopie, i też myślę bardziej o czymś biznesowym - obecnie mam Dell E6540 i naprawdę mocny sprzęt był, no ale też się trochę zestarzał już ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kasa to nie problem, rzecz w tym że mam komputer w miarę mocny i się zastanawiam czy pakować kasę w laptopa, ktorego chcę mieć bardziej ze względu na wygodę(nie muszę
  • Odpowiedz
@MamByleJakiNick: Poleasingowe laptopy klasy biurowej. ThinkPad oraz Dell.
Możesz kupić refurba z gwarancją na rok, lub poszukać czegoś samemu.
Mi się udało kupić ThinkPada z i5 siódmej generacji za 280pln z upadłej firmy.
  • Odpowiedz