Wpis z mikrobloga

Ciekawe ze jest bardoz dużo ludzi którzy myślą, że ludzie żyli razem z dinozaurami w perhistorii. Serio, zapytajcie swoje różowe :)
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na panowanie dinozaurów nie jest o wiele lepiej. #dinozaury #ciekawostki
torian15 - Ciekawe ze jest bardoz dużo ludzi którzy myślą, że ludzie żyli razem z din...

źródło: dinozaury

Pobierz
  • 241
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamuseq: Zawsze mnie bawi, że Kopacz najpewniej chodziło o mamuty. Fakt że przekręciła jedną nazwę, tak znacząco zmienił te ciekawostkę, że już na zawsze zapisała się w topce głupich wypowiedzi polskich polityków xDD
  • Odpowiedz
Dobra, ale małpy żył w czasach dinozarurów? Kiedy pojawił się małpy. co było przed "Homo". Czy w momencie uderzenia meteorytu zgineło wszystko i zaczęło się życie od nowa? Jestem noga z biologii, szczególnie że te tematy w szkole były po macoszemu traktowane. Po prostu ciekawi mnie ta ogromna przerwa miedzy dinozaurami a Homo, i co z małpami

@niebotyk99: wielkie wymienianie było spowodowane najprawdopodobniej uderzeniem metorytu i jego następstwami - uderzenie
KonwersatorZabytkow - >Dobra, ale małpy żył w czasach dinozarurów? Kiedy pojawił się ...

źródło: 1000009669

Pobierz
  • Odpowiedz
Koniec szychty, do pracy przychodzi stróżka - nudna baba cierpiąca na nieuleczalne rozwolnienie werbalne. Podchodzi do mnie i jak zwykle nawija a ja jak zwykle kombinuję jak ją zbyć. Dialog (w oryginale po śląsku):

- He kierowniku a ja jeszcze pamiętam jak ta rzeczka była czysta i żyły w niej bobry i ryby i raki ale wie kierownik to było bardzo dawno jak jeszcze byłam mała...

Ja jej wchodzę w słowo i odpalam:

-
  • Odpowiedz
@torian15: ale te gady były tempe, że przez ponad 200mln lat nie wytworzyły żadnej cywilizacji - to tak jakbyśmy nadal mieli mieszkać w jaskinach i szałasach i tylko polować i jeść jeżyny przez kolejne 200mln lat, dopóki jakiś kamień nie p--------e xD
  • Odpowiedz
Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu.

@torian15: jeżeli przez ludzi rozumiesz rodzaj Homo to pierwsze Homo habilis (człowiek zręczny) pojawiły się jakieś 2,5-3 mln lat temu, a człowiek jako homo sapiens faktycznie ma jakieś 200-300 tys lat
  • Odpowiedz