To że rosja zapisała w budżecie 160 mld na wojsko nie znaczy że mają te pieniądze. Ich ustawa budżetowa to czysta fantastyka- zakłada cenę ropy na poziomie 60$ za baryłkę gdzie obecnie jest już niższa. #ukraina #wojna #rosja
@dqdq1: ale cie boli dupka ukrofilu, zapomniałeś że 50% PKB rosji stanowi konsumpcja. Wystarczy że rosjanie przestaną jeść a ich zarobki zostaną przekierowane na zbrojenia. Źle to wygląda dla Ukrainy
@jacekparowka: Tylko zapomniałeś, że jak przestaną jeść, to to co nie zjedli mogą przeznaczyć dla wojska, czyli wzrost pkb o 50%. Źle to wygląda dla Ukrainy
ale cie boli dupka ukrofilu, zapomniałeś że 50% PKB rosji stanowi konsumpcja. Wystarczy że rosjanie przestaną jeść a ich zarobki zostaną przekierowane na zbrojenia. Źle to wygląda dla Ukrainy
@dqdq1: W ogóle przeliczanie ich rubelków na dolary, gdzie kurs jest mocno regulowany xD - jak uwzględnić inflację to są w czarnej ... . Jeszcze z tego co kojarzę to dużo wydatków poukrywali sobie w budżecie w innych wydatkach, żeby to nie wyglądało tak tragicznie, że tyle przepierdzielają na wojnę która z 3 dni zamieniła się w (zaraz) 5 lat, a zakończenia jej z sukcesem nie widać.
no i pytanie co z efektywnością wydawania tych pieniędzy. Ile idzie na folwarki generałów, pólkowników, kapitanów itp
@uszyk90: myślę że to świetna wiadomość dla niemieckich producentów samochodów.
Nowo zmobilizowany Ivan z Muchosrańska klasycznie odda cały żołd swojemu dowódcy, żeby go nie zgwałcili i nie posłali na mięsny szturm, co dowódca wyda na ratę na mercedesa dla swojego glonojada w domu ( ͡°͜ʖ͡°)
#ukraina #wojna #rosja
@jacekparowka: Prychłem xD
jak już wydadzą te 160mld, to tym razem na pewno pokrowsk będzie zdobyty
@jacekparowka: Do tego po co mają jeść, skoro i tak będą ginąć na froncie? Pomyśl trochę.
160 mld
@uszyk90: myślę że to świetna wiadomość dla niemieckich producentów samochodów.
Nowo zmobilizowany Ivan z Muchosrańska klasycznie odda cały żołd swojemu dowódcy, żeby go nie zgwałcili i nie posłali na mięsny szturm, co dowódca wyda na ratę na mercedesa dla swojego glonojada w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)